Kodin saanut: MUSSU

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

MUSSU

* n. 4 v

* Narttu

* Virossa

* Steriloidaan.

 

 

 

26.5.2013

Mussu on huostaanotettu edellisiltä omistajiltaan, jotka eivät osanneet huolehtia koirastaan. Mussun turkki oli leikattu niin huonosti että siinä samalla vanhat omistajat olivat saksineet myös Mussuun aikamoisen haavan. Haava on kuitenkin parantunut hyvin ja siitä ei ole enää haittaa. Myöskään Mussun iloinen luonne ei ole tästä kärsinyt.

Mussu on äärimmäisen kiltti ja sosiaalinen koira ihastuttavan ulkonäkönsä lisäksi. Mussu rakastaa ihmisen seuraa ja haluaa vain kiivetä syliin rapsuteltavaksi. Mussu saattaa olla hieman mustasukkainen ja ei välttämättä halua jakaa ihmiseltä saatua huomiota. Muuten Mussu kyllä tulee toimeen kaikkien koirien kanssa, nuoria narttuja se saattaa silloin tällöin komentaa. Mussun vanhassa kodissa oli myös kissoja, joiden kanssa Mussu pärjää oikein hyvin. Mussu käyttäytyy hihnassakin oikein mallikkaasti vaikkakin välillä kuvien ottaminen oli hieman hankalaa kun Mussulla oli vauhti päällä. 🙂

Mussulle sopii kodiksi myös kerrostalokin, sillä se ei juuri meteliä tarhallakaan pitänyt. Lapsien kanssa Mussu tulee myös hyvin toimeen. Enää Mussulta puuttuu se ikioma koti, jossa siitä pidetään huolta.

Mussu on noin 20 cm korkea ja painaa alle 6kg.

17.6.2013

Mussu matkusti omaan kotiinsa.

Varaajana toimi Saila.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: