Kodin saanut: TAFFY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

TAFFY

* arvioitu syntymäaika 06/2013

* Uros

* Suomessa

 

 

 

29.10.2013

Nuori herra Taffy on löytynyt Rosiorista kadulta. Taffyn löysi Cornelia Stan, Romanialainen eläinsuojelija, jonka toimesta Taffy on nyt päätynyt hyvään hoitoon yhteistyöeläinlääkäriasemallemme One Vetiin. One Vetissä Taffy viettää päivänsä usean koiran laumassa ja oppii samalla kullanarvoisia koiraelämän taitoja.

Taffy on tällä hetkellä n. 45 cm korkea ja painoa pojalle on kertynyt jo n. 15 kiloa. Taffy kasvaa suurikokoiseksi. Taffy on tällä hetkellä hyvin hoikassa kunnossa ja tulevan kodin tuleekin kiinnittää huomiota laadukkaaseen ruokintaan ja tarvittavien lisäravinteiden saantiin Taffyn kotiuduttua.

Huolimatta nuoresta iästään Taffyllä riittää luonnetta vaikka muille jakaa. Taffy ei ole moksiskaan vanhempien koirien huomautuksista ja vastaa haasteisiin helposti. Taffy myös helposti kiusaa nuorempiaan. Taffy käyttää myös ääntään tarhalla jonkin verran, joten kerrostalo ei välttämättä ole Taffylle se sopivin asumismuoto. Taffy on myös hyvin aktiivinen ja vauhdikas kaveri.

Taffylle etsitään koirakokenutta, sitoutunutta ja aktiivista kotia. Toisen uroksen kaveriksi Taffystä tuskin on, mutta kodissa voisi olla ennestään jo vanhempi, vahva narttu, jonka opeista Taffylle olisi varmasti hyötyä. Jämäkkyys, resurssien kartoitus ja motivaatio ovat Taffyn tulevan kodin avainsanoja.

04.11.2013

Taffy saapuu Suomeen kotihoitoon 07.11.2013.

11.11.2013

Taffy on nyt ollut hetken Suomessa kotihoidossa ja tämä nuori herra onkin osoittautunut melkoisen ilmeikkääksi ja persoonalliseksi tapaukseksi jo näin lyhyessä ajassa. Taffy on reipas ja leikkisä kaveri, jolla riittää virtaa ja energiaa vaikka muille jakaa. Taffyn kotihoitopaikassa on kaksi muuta vanhempaa koiraa, reipas narttu ja hieman “nössömpi” uros. Nartun kanssa Taffy tulee mainiosti toimeen, ei uhittele ja tottelee tiukasti kuria pitävää narttua. Ujompaa urosta Taffy kuitenkin tuppaa kiusaamaan ja härnäämään helposti, kun toinen ei uskalla puolustautua. Tästä huolimatta yhteiselo kuitenkin sujuu oikein hyvin.

Kotihoitajan mukaan Taffy on oikein älykäs ja oppivainen kaveri, jolla riittää motivaatiota monenlaiseen tekemiseen. Taffy on lähes sisäsiisti ja remmissä kulkemistakin harjoitellaan kovaa vauhtia, välillä pentumaisuus kuitenkin pääsee valloilleen ja Taffy suorittaakin lenkkeilyn ohessa useita varsahyppyharjoituksia. Kotihoitajan mukaan Taffy on todellinen aarre, hiomaton timantti.

Lisätty kuvia kotihoidosta.

19.11.2013

Kotihoitajan kertomaa Taffysta:

Taffy on nyt ollut meillä 1,5 viikkoa kotihoidossa ja hän on valloittanut coolilla olemuksellaan perheemme 🙂 Perheemme koostuu kahdesta aikuisesta ihmisestä ja kahdesta 8-vuotiaasta koirasta (uros ja narttu). Taffy on 5 kk iästään huolimatta osoittautunut aktiiviseksi, mutta silti rauhalliseksi , tasapainoiseksi ja hyvin käyttäytyväksi nuoreksi mieheksi. Taffy kävelee hihnassa hienosti ja on ollut jo viikon ajan täysin sisäsiisti.

Ulkona varsinkin pimeällä (mikä tähän aikaan vuodesta on lähes jatkuvasti) on vielä hieman pelokas, mutta rohkeasti tutustuu kaikkeen uuteen. Asumme vilkkaalla alueella, joten toisia koiria, lenkkeilijöitä ja pyöräilijöitä tapaa jatkuvasti. Varmasti kun tottuu ympäristöön niin myös rohkaistuu vielä enemmän.

Sisätiloissa ei ole haukkunut muutamaa satunnaista haukahdusta lukuunottamatta, joten en poissulkisi mahdollista kotia kerrostalossa. Taffy kun on sopeutumisen mestari.

Viikonloput Taffy on ollut mökillä 130 km päässä kotoa ja automatka sinne on sujunut mallikkaasti nukkuen, eikä matkapahoinvointia ole ilmennyt. Mökillä Taffy pysyy hyvin tontilla ja tulee lähes aina heti luokse kutsuttaessa. Taffylla on tarve olla lauman lähellä, ainakaan vielä ei mieli ole tehnyt pidemmille seikkailuille tai metsän eläinten perään. Omien koiriemme kanssa Taffy tulee ongelmitta toimeen; nartun kanssa leikki sujuu hienosti, Taffy uskoo kun leikki alkaa mennä liian hurjaksi tai kun toista alkaa kyllästyttää. Uroksemme taas on alkujärkytyksen jälkeen alkanut ottaa hieman isällisen otteen Taffysta:)

Taffy on ollut muutamana päivänä työpaikalla mukanani ja on siellä hurmannut ihmiset avoimella ja  rauhallisella olemuksellaan. Työkaverit ovatkin ihmetelleet kuinka pienessä ajassa Taffysta on tullut luottavainen ja tasapainoinen, ikäänkuin olisi aina ollut meillä. Taffylla näyttäisi olevan hyvä hermorakenne, kun ei turhia stressaile, vaan pystyy rauhoittumaan tilanteessa kuin tilanteessa.

Taffysta saa se oikea koti hienon ja komean koiran. Koulutusta Taffy luonnollisesti tulee kaipaamaan,
mutta uskon sen olevan helppoa, sen verran oppivaiseksi poika on osoittautunut näinkin lyhyessä ajassa. Lasten kanssa tulee varmasti toimeen, kissoista ei ole kokemusta.

Lisätty uusia kuvia kotihoidosta.

20.11.2013

Taffy sai ikioman kotinsa Suomesta tänään! Onnea Taffylle ja perheelle.

Taffyn kodinetsinnässä autteli Johanna.

25.10.2013 kuvatun videon Taffysta kavereineen OneVetissa näet tästä linkistä >

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: