Päivitetty 20.04.2015

Kodin saanut koira: TAO (Gradistean kuusikko)


Tao1 0415

 

TAO

* Arvioitu syntymäaika 12/2014

* uros

 

 

 

 

02.03.2015
Gradistean pienessä kylässä vaikuttava yhteistyökumppanimme Luiza Mandru sai kuulla kylänsä laidalla olevasta paikasta, tyhjillään olevasta tontista, jonne on hylätty tusinan verran koiria. Luiza kiirehti paikan päälle katsomaan ja näky oli sydäntäsärkevä.

Tontilla asui kuusi aikuista koiraa ja kuusi alle kahden kuukauden ikäistä pentua. Osa aikuisista koirista oli häkeissä, osa vapaana. Etenkin häkeissä olevat koirat olivat niin nälkäisiä, että ne söivät maata nälkäänsä. Vapaana olevat koirat olivat saaneet jostain haalittua jotain ravinnoksi kelpaavaa silloin tällöin, muttei niidenkään voinnissa ollut kehumista. Pienten pentujen emon Luiza näki kantavan vanhaa luuta saadakseen ravintoa pystyäkseen imettämään pentujaan.

Koirilla ei ollut tontilla minkäänlaista suojaa tuulta, sadetta tai lunta vastaan, paitsi täysin ränsistynyt vanha, kylmä talo, jonne pennut olivat hakeutuneet. Oli ihme, miten koirat olivat selvinneet elossa tähän saakka – syksyn ja talven yli. Luiza sai tietää, että koirat omisti Bukarestissa asuva mies, joka kävi paikan päällä kerran kahdessa viikossa tuomassa ruokaa koirille. Luiza vei ruokaa koirille ja totesi niiden kaikkien olevan ihmisrakkaita, nuorehkoja koiria, jotka söivät kaiken, mitä Luiza niille kantoi.

Käynnistyi Operaatio Gradistea. Operaation huikea tavoite oli saada kaikki kaksitoista koiraa turvaan.

Helmikuun alussa Luiza haki alueelta turvaan omaan kotiinsa tontilla suojattomina olleet 6 pentua. Pentujen emoa Luiza ei saanut kiinni, sillä emo ei ole tottunut ihmisiin ja lähti Luizaa karkuun. Emo saatiin vihdoin helmikuun 21 päivä kiinni, kun Bukarestilainen eläinlääkäri saapui nukutuspistoolin kanssa paikalle. Emo on nyt viety steriloitavaksi ja se pääsee Luizan luo heti kun tilaa vapautuu. Pennut ovat Luizan hoivissa vahvistuneet ja pääsevätkin nyt sivuille etsimään omia kotejaan Suomesta.

Pentuja on yhteensä 6, kolme urosta ja kolme narttua. Pojat saivat nimikseen Tino, Teo ja Tao. Tyttöjen nimiksi tuli Tinka, Teena ja Tella. Kaikki pennut ovat hyvinvoivia ja reippaita. Pentukuusikolla on nyt ikää n. 2,5 kk ja rokotusohjelma on hyvässä vauhdissa. Rokotusohjelman mukaan pennut olisivat lentovalmiita huhtikuun puolessa välissä.

Koko kuusikko on vauhdikas ja reipas. Luizan kotona käykin tällä hetkellä melkoinen kuhina, kun pennut temmeltävät ja leikkivät ympäriinsä. Luonne-eroja ei porukasta vielä ole tullut esiin, mutta koko poppoo vaikuttaa nyt turvassa ollessaan hyvinkin tavallisilta peruspennuilta. Kaikilla pennuilla on painoa tällä hetkellä n. 2 kiloa. Mitään hirveän suuria näistä nassikoista tuskin tulee, mutta koko tarkentunee jatkossa, kun nähdään miten kuusikko kasvaa.

Luizalla pennut ovat turvassa ja saavat hoivaa ja huolenpitoa. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että Luizalla käy harvoin vieraita ja pennut elävät hyvinkin suojaisassa ympäristössä Luizan luona. Kaikki uuteen totutteleminen ja perustaitojen oppiminen jää uudelle perheelle.

09.03.2014
Tao on varattu omaan kotiin Suomeen.

20.04.2015
Tao saapui Suomeen omaan kotiinsa 18.4.2015.

Yhteydenotot otti vastaan Johanna Lisko.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.