Päivitetty 27.02.2022

Tehtaan vahdit


Luana’s Dream Foundation on vuonna 2015 perustettu säätiö, jonka kanssa Kulkurit on tehnyt sterilointiyhteistyötä vuodesta 2019 lähtien. Säätiön yhteyshenkilö, sterilointiprojekteja koordinoiva Alexandra Tanasescu lähetti meille sydäntä lämmittävän tarinan Romanialaiselta tehdasalueelta.

Kuvan siniasuinen mies on paikallisen sementtitehtaan vartija. Tehdasaluetta asuttaa kolmesta aikuisesta narttukoirasta sekä yhden nartun yhdeksästä pennusta koostuva lauma. Koko koiraporukka napattiin kiinni, steriloitiin ja palautettiin reviirilleen Luana’s Dream Foundationin tiimin toimesta. Lauman yhdeksästä pennusta viisi oli narttuja, ja ne olisivat olleet noin 3 kuukauden kuluttua sukukypsiä. Hetken kuluttua tehdasalueella olisi voinut olla kahdeksan tiinettä narttua.

Otetaan tähän väliin pieni ajatusleikki:
– Jos jokainen näistä 8 nartusta olisi synnyttänyt 6 pentua, joiden sukupuolijakauma olisi ollut 3 narttua + 3 urosta, olisi tehdasalueen ympäristössä ollut ensi keväänä 32 narttukoiraa.

– Uudet 24 narttupentua olisivat alkaneet ensimmäiset juoksunsa noin puolivuotiaina, ja “parhaimmassa” tapauksessa ensi vuoden loppupuolella narttukoiria olisikin ollut jo noin sata. Sadan narttukoiran perässä paikalle vaeltelisivat tietysti riidanhaluiset urokset suvun jatkaminen mielessään.

Ylläkuvatun skenaarion sijaan sementtitehtaan alueella asustaa nyt alkuperäinen, tasapainoinen 12 koiran lauma. Tämä lauma puolustaa omaa reviiriään, mutta ei houkuttele paikalle suvunjatkamisesta haaveilevia ja tappeluita aiheuttavia uroksia.

Tehtaan vartija ruokkii koiralaumaa niin hyvin kuin pienestä palkastaan pystyy. Myös rekkakuskeilta liikenee koirille tähteitä silloin tällöin. Näiden koirien elämä ei ehkä ole niin hyvää kuin me haluaisimme, mutta sterilointien ansiosta niiden tulevaisuus on nyt pikkuisen turvallisempi.

Hurjan iso kiitos kaikille sterilointityöhön lahjoittaneille, teidän avullanne muutos on todella mahdollista!

 

Voit lähteä mukaan tukemaan kestävää eläinsuojelutyötämme ja lahjoittaa vapaavalintaisen summan sterilointityöhön:

1️⃣ Tekemällä tililahjoituksen tilille FI73 1029 3000 3566 41 sterilointiprojektien viitteellä 2299

2️⃣ Lahjoittamalla Mobile Paylla numeroon 23855 kirjoittamalla viestiksi steriloinnit

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.