Päivitetty 18.08.2021

Enkelikoira: MAXIMILIAN


Syntymäaika: 12/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta
26.7.2019

Luiza Mandru on hyväsydäminen ja periksiantamaton eläinsuojelija, joka on elää miehensä Stefanin kanssa Grădiştean kylässä Romaniassa. Luiza on toiminut aktiivisesti kodittomien koirien hyväksi jo 2000-luvun alusta, mutta vuonna 2007 Luiza ja Stefan päättivät todella muuttaa elämänsä ja ostivat maaseudulta talon, jossa heillä on tilaa ja mahdollisuudet auttaa vielä useampaa koditonta. Apua kaipaavia eläimiä Romaniassa riittää, joten tilaa on hankittu vuosien myötä lisää muun muassa ostamalla lisää maata Mandrujen kotitontin vierestä. Luizalla on hoidettavana kerrallaan noin 40 koiraa, koiria joita ihmiset hylkäävät teiden varsille tai metsiin, sekä koiria joita Luiza onnistuu ostamaan pois näiden omistajilta huonoista oloista. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Maximilian oli hylätty Luizan kotikadun varteen, jossa se väisteli autoja paikallisten lasten avustuksella. Lapset olivat nimenneet suojattinsa The Monkeyksi, mutta tarina ei kerro, mistä tämä nimi juontaa juurensa. Luizan hoteisiin Maximilian päätyi kesäkuussa 2019. Kun Kulkurien aktiivit vierailevat Luizalla, Maximilian on uudessa tilanteessa aluksi hieman jännittynyt. Jännittävästä tilanteesta huolimatta Maximilian pyrkii silti koko ajan häntä heiluen pysymään ihmisten lähettyvillä silitettävänä ja nameja syömässä, vaikka sillä olisi mahdollisuus kulkea Luizan pihalla vapaasti. Jo muutaman minuutin tutustumisen jälkeen tarkkaavainen Maximilian huomaa, että nämä uudet ihmisethän ovat mukavia, ja se hakee reippaasti huomiota ja nojailee ihmisiä vasten. Maximilian on pentumaiseen tapaan utelias ja innokas nuorimies, kaikesta kiinnostunut suloinen poika, josta löytyy myös leikkisyyttä, kuten pennusta kuuluukin. Muiden koirienkin kanssa Maximilian tulee toimeen. Ainakaan Luizalla Maximilian ei ole erityisen haukkuherkkä.

Maximilian haluaa päästä pian kasvamaan aikuiseksi koiraksi kotiin, jossa sen kasvua ollaan valmiita tukemaan lempeydellä ja kärsivällisyydellä.

Maximilian on tällä hetkellä 55 cm korkea ja painaa 15 kg, mutta se kasvaa todennäköisesti vielä vähän. Rakenteeltaan poika on hoikkarakenteinen ja siro.

Päivitykset
18.8.2021
Maximilianista on tullut enkelikoira. Kaunis Max joutui jättämään tämän maailman aivan liian aikaisin, alle kolmen vuoden iässä, vaikeiden ortopedisten ongelmien vuoksi. Otamme osaa Maxia rakastaneen perheen suruun ja toivomme, että ajatus siitä, että Max sai elää Suomessa oikeaa koiran elämää lähes kaksi vuotta, tuo lohtua ikävään.

” Sinä tulit suoraan sydämeen, 
sinä toit lohdun murheeseen.
Sinä olit pieni, mutta silti suuri niin, 
jäät luokseni ainiaan ajatuksiin.
Nuku rauhassa pieni koiraenkeli, 
joka siipiään maailmassa kokeili.
Lennä takaisin koirien maailmaan, 
sinne mistä tulitkin aikoinaan. 
On ikävä suuri ja loputon, 
mutta sinun onnesi yksin tärkeintä on. 
Tule uniin, tule tuulenhenkäyksiin, 
tule elämäin illan ja aamun ruskotuksiin.”


21.9.2019
Kuvankaunis Maximilian teki tänään elämänsä matkan kun se lensi Suomeen oman perheensä luokse. Paljon onnea Maximilianille ja perheelle.

15.8.2019
Hyviä uutisia ihanalle Maximilianille! Maximilian on varattu omaan kotiin Suomeen! <3

26.7.2019
Ihastuttavaakin ihastuttavampi Maximilian aloitti oman kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_____________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Maximilian saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maximilian on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.