Päivitetty 09.04.2021

Kotia etsivä koira: ALMA C


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Alma C on herättänyt paljon kiinnostusta ja emme ota hänestä enää tiedusteluja vastaan.

 

Perustiedot ja tausta
8.4.2021
Carpe on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun perustama yhdistys ja lähellä Bukarestia sijaitsee myös Carpen tarha. Carmen Mandescu on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, jonka kanssa myös Kulkureilla oli yhteistyötä vuodesta 2012 lähtien. Carpen tarha on ollut Carmenin ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteinen projekti.

Alma C on päätynyt Carpen tarhalle yhdessä  Lady C:n (videolla) kanssa. Alma C ja Lady C ovat asuneet ennen yhteisessä kodissa, jossa he ovat saaneet kasvaa sekä elää normaalia ja onnellista elämää. Tilanne kuitenkin muuttui viime vuonna, kun Alma C:n ja Lady C:n omistaja muutti toiseen maahan ja tytöt vietiin asumaan eräälle naiselle kylään, joka sijaitsee lähellä Carpea. Kyseisellä naisella on jonkin tapainen koiratarha, jonne Alma C ja Lady C muuttivat. Tytöt viettivät tämän naisen hoteissa 6 kuukautta, jonka jälkeen Carmen otti heidät Carpen tarhalle.

Alma C vaikuttaa suhtautuvan ystävällisesti niin aikuisiin kuin lapsiinkin.  Alma C:llä on kokemusta myös kissoista: joihinkin kissoihin tyttö suhtautuu hyvin ja joitakin kissoja tyttö haukkuu. Alma C välillä komentaa Lady C:tä, mutta Lady C ei ole tästä moksiskaan ja tästä syystä tytöt eivät ikinä nahistele keskenään. Alma C:n ärinästä huolimatta tytöt ovat tarhalla kuin paita ja peppu. Alma C tulee toimeen tarhalla myös toisten koirien kanssa, vaikka onkin perusluonteeltaan isotteleva muita koiria kohtaan. Tilanteet eivät kuitenkaan ole edenneet murinaa kummemmaksi.

Korkeutta Alma C:llä noin 25-30 cm ja painoa 5-6 kg.

8.4.2021
Suloinen Alma C on päässyt mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään sitä ikiomaa loppuelämän kotia.

___________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Alma C saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alma C on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Alma C:n yhteyshenkilönä toimi Laura Arala.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.