Päivitetty 01.11.2021

Kodin saanut koira: ALMA C, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
8.4.2021
Carpe on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun perustama yhdistys ja lähellä Bukarestia sijaitsee myös Carpen tarha. Carmen Mandescu on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, jonka kanssa myös Kulkureilla oli yhteistyötä vuodesta 2012 lähtien. Carpen tarha on ollut Carmenin ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteinen projekti.

Alma C on päätynyt Carpen tarhalle yhdessä  Lady C:n (maaliskuussa 2021 kuvatuilla videoilla) kanssa. Alma C ja Lady C ovat asuneet ennen yhteisessä kodissa, jossa he ovat saaneet kasvaa sekä elää normaalia ja onnellista elämää. Tilanne kuitenkin muuttui viime vuonna, kun Alma C:n ja Lady C:n omistaja muutti toiseen maahan ja tytöt vietiin asumaan eräälle naiselle kylään, joka sijaitsee lähellä Carpea. Kyseisellä naisella on jonkin tapainen koiratarha, jonne Alma C ja Lady C muuttivat. Tytöt viettivät tämän naisen hoteissa 6 kuukautta, jonka jälkeen Carmen otti heidät Carpen tarhalle.

Alma C vaikuttaa suhtautuvan ystävällisesti niin aikuisiin kuin lapsiinkin.  Alma C:llä on kokemusta myös kissoista: joihinkin kissoihin tyttö suhtautuu hyvin ja joitakin kissoja tyttö haukkuu. Alma C välillä komentaa Lady C:tä, mutta Lady C ei ole tästä moksiskaan ja tästä syystä tytöt eivät ikinä nahistele keskenään. Alma C:n ärinästä huolimatta tytöt ovat tarhalla kuin paita ja peppu. Alma C tulee toimeen tarhalla myös toisten koirien kanssa, vaikka onkin perusluonteeltaan isotteleva muita koiria kohtaan. Tilanteet eivät kuitenkaan ole edenneet murinaa kummemmaksi.

Alma C:llä on 3. asteen patelluksaatio molemmissa takajaloissa ja niiden kuntoon saattamiseksi tarvitaan leikkausoperaatio. Lisää tietoa patelluksaatiosta löydät TÄÄLTÄ. Tulevalla kodilla tulee olla resursseja Alma C:n leikkausoperaatioon sekä sitoutunut toipumiseen vaadittavaan kuntoutusjaksoon. Eläinlääkrin mukaan Alma C:n ikä ei ole este jalkojen leikkauksille ja niiden ennuste on usein hyvä.

Korkeutta Alma C:llä noin 25-30 cm ja painoa 5-6 kg.

Päivitykset

30.10. 2021

Alma C saapui Suomeen ikiomaan kotiin.

24.9.2021

Alma C sai lottovoiton, jollaista ollaan odoteltu pitkään ja hartaasti: tyttö on tänään varattu omaan loppuelämän kotiin. Onnea Alma ja perhe! <3

22.8.2021

Almaa on vaikea tunnistaa kesätukan takia – huopaantunut turkki oli ajeltu kokonaan pois kesäkuussa. Ilman turkkia Alma on todella pieni. Luonteeltaan Alma C vaikuttaa olevan kiltti, reipas, tasapainoinen ja avoin tyyppi. Tyttö tulee heti vieraiden luo, kiipeää syliin ja pusuttelee ja on vallan valloittava persoona. Alma C asuu tällä hetkellä useamman muun koiran kanssa ja joukossa on myös häslääviä isompia pentuja ja Alma C pärjää hienosti joukossa. Häkissä ei meidän aikana tule mitään rähinöitä tai sanomisia, vaikka porukka on tosi innoissaan ja törmäilee menemään. Alma on sellainen ihmisliimakoira. Hän hivuttautuu ihan syliin ja painautuu siihen ja jos ihmisen huomio herpaantuu muualle, Alma nousee nuolemaan hellästi naamaa muistuttaen, että hän on edelleen sylissä. Sympaattinen ja lempeän oloinen persoona, selvästi rakastaa ihmisiä tosi paljon ja haluaisi vaan olla lähellä. Nyt kun vielä löytyisi se ihana koti, joka tarjoaisi Alma C:lle hoivaa ja oman kodin.

10.6.2021

Alma C:llä todettiin Romaniassa tehdyssä tutkimuksessa 3. asteen patelluksaatio molemmissa takajaloissa. Tämän vuoksi Alma C:n varaus peruuntui ja Alma jatkaa nyt kodin etsintää erityisadoptio-koirana. Mistä löytyisi koti, joka olisi valmis hoitamaan Alma C:n kuntoon ja tarjoamaan ihanalla pörröleidille ikioman loppuelämän kodin?

22.4.2021

Torstai on toivoa täynnä ja erityisesti niin on Alma C:n kohdalla, joka varattiin tänään omaan loppuelämän kotiin!

8.4.2021
Suloinen Alma C on päässyt mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään sitä ikiomaa loppuelämän kotia.

___________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Alma C saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alma C on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Alma C:n yhteyshenkilönä toimi Laura Arala.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.