Akai
Päivitetty 14.10.2021

Kodin saanut koira: AKAI


Syntymäaika: 04/2019
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kastroitu

Akai on herättänyt paljon kiinnostusta, eikä siitä oteta enempää kyselyitä vastaan.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 07.05.2021)

Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 100 koiraa, joista huolehtii tarhan yhteydessä asuva pariskunta. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Akain taustasta tiedetään sen verran, että lääkärinä ammatikseen toimiva mies osti Akai-koiran alun perin pojalleen. Työnsä luonteen vuoksi lääkärismies ei kyennyt viettämään paljoa aikaa kotona, ja näin ajateltiinkin että Akai pitäisi pojalle seuraa isän ollessa töissä. Näiden olosuhteiden vuoksi Akai valitettavasti vietti suurimman osan päivistään kytkettynä kiinni talon etupihassa, eikä Akailla ollut mahdollisuutta päästä toteuttamaan sille kuuluvia lajiominaisuuksia. Akaissa on mitä ilmeisimmin huskyrotua. Akai vietti siis kasvaessaan suurimman osan ajastaan ulkona kytkettynä kiinni ja pääsi vain harvoin sisätiloihin. Entinen omistaja ajatteli, että Akaille riittää se, että hänellä on ruokaa sekä asumispaikka. Akain entisen omistajan naapuri oli kuitenkin eri mieltä, ja ylipuhui omistajan luovutamaan Akain Carpen tarhalle.  Omistajalle tämä oli vaikea päätös, sillä Akai on erittäin hurmaava koira. Lopulta Akai kuitenkin luovutettiin Carpen tarhalle marras-joulukuussa 2020.

Tämä sinisilmäinen hurmuri rakastaa ihmisiä, sekä toisia koiria. Akai käyttäytyy vielä erittäin pentumaisesti. Ruoka on Akain mielestä paras juttu, ja koira haukkuukin paljon, kun on ruokinta-aika, sillä se haluaa olla ensimmäinen, jolle ruokaa annetaan. Akai myös vinkuu paljon nähdessään ihmisiä: hänen mielestään huomio ja rapsutukset ovat paras asia koko maailmassa – ja onhan se parempi pitää vähän ääntä, jotta ei vahingossakaan jää ilman huomiota!

Akai vaikuttaa olevan kovin leikkisä ja energinen tapaus. Tästä syystä Akaille etsitäänkin aktiivista kotia, koska poika ei varmasti viihtyisi pelkästään sohvaperunana. Koska Akai selvästi käyttää jonkun verran ääntä, hän ei todennäköisesti sovi kerrostaloasuntoon. Tulevan perheen on hyvä huomioida, että monet arjen asiat ovat Akaille täysin uusia ja ihmeellisiä. Voi vaatia aikaa, ennen kun poika tottuu niihin. Akaista saisi varmasti kivan harrastuskaverin tai hyvää seuraa pitkille lenkeille. Täydellinen koti Akaille olisi perhe, jolla on tietoa huskytyyppisistä koirista sekä oma piha, missä pääsisi juoksemaan – mahdollisesti oman koirakaverin kanssa.

Akai on nyt noin 55-60 cm ja painaa 25 kg.

Päivitykset

14.10.2021
Akai matkusti omaan kotiin 25.9.

21.8.2021
Ihania uutisia! Akai on varattu omaan kotiin.

07.05.2021

Akai tulee etsimään omaa kotiaan Kulkurien adoptiohjelmaan.

________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Akai saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Akai on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Elina Ruuhinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.