Päivitetty 29.11.2021

Kodin saanut koira: EMORI (nyk. Vida)


Syntymäaika: 9/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloidaan

 

Emori on saanut runsaasti yhteydenottoja ja sen tuleva koti löytyy varmasti näiden hakijoiden joukosta. Kiitos kiinnostuksesta! 🙂 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
 

Perustiedot ja tausta

22.8.2021
One Rescue Association on eläinlääkäri Adina Vladutin perustama yhdistys. Adina ja hänen miehensä pyörittävät yhdistyksen nimissä sekä koiratarhaa että OneVet-eläinklinikkaa Cosobassa. One Rescue Assocation on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa: tarhalta valikoituu koiria Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja lisäksi kaikki Suomeen saapuvat koirat kulkevat OneVet-klinikan kautta ennen matkustamista.

Emorin tarina on samanlainen kuin sen häkkitovereiden. Tällä hetkellä arviolta noin 11 kuukauden ikäinen Emori päätyi One Rescue Associationin Cosoban tarhalle kuluneena syksynä, kun tarhojen porteille hylättiin päivittäin ei-toivottuja pentuja. Sen enempää Emorin taustasta emme ikävä kyllä tiedä. Talven ja kevään Emori vietti muiden pienten pentujen kanssa päivät tarhan sisäpihalla telmien ja yöt yhdessä isoissa sisähäkeissä nukkuen. Pentujen lähennellessä vuoden ikää kärhämiä isossa porukassa kuitenkin aina alkaa syntyä enemmän ja koirat onkin yleisesti hyvä erottaa pienempiin kokoonpanoihin. Näin myös Emorin ja sen kolmen samanikäisen häkkikaverin kohdalla.

Embla Rescuen aktiivit tapasivat Emorin ja sen häkkikaverit Elaisan, Etiennen ja Extran Romanian reissullaan heinäkuussa 2021. Emoria kuvaillaan hurjan reippaaksi ja sosiaaliseksi neidiksi! Vieraiden saapuessa häkkiin, tuli Emori heti pyytämään vierailtakin huomiota ja rapsutuksia. Vierailun aikana Emori “mennä viipotti ympäriinsä häntä heiluen ja halusi osallistua kaikkeen mitä eri puolilla häkkiä tapahtui”. Emori vaikuttaa siis todella iloiselta ja touhukkaalta pennulta! Emori on siis ainakin tarhalla hyvin kiinnostunut ihmisten seurasta. Lisäksi se on tullut hyvin toimeen samassa häkissä asuvien samanikäisten narttupentujen kanssa. 

Reipas Emori voisi sopia monenlaiseen ympäristöön ja kotiin, mutta perheellä tulisi olla aikaa panostaa touhukkaaseen koiraan. Vaikka Emori vaikuttaa tarhalla reippaalta ja ystävälliseltä, tulee se tarvitsemaan runsaasti rohkaisua ja aikaa uuden elämänsä alussa Suomessa. Emori on elänyt tarhalla koko lyhyen elämänsä eikä sillä ole kokemusta tarhan ulkopuolisesta elämästä. Edellytämme perheitä käyttämään positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutusmenetelmiä.

Kooltaan Emori on n. 40-45cm. 

Päivitykset

30.10.2021
Emori saapui Suomeen omaan kotiinsa!

16.9.2021
Emori varattiin omaan kotiin!

22.8.2021
Emori aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Emori saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Emori on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Emorin yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.