Kodin saanut koira: ETIENNE

Syntymäaika: 9/2020
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen,  luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

22.8.2021
One Rescue Association on eläinlääkäri Adina Vladutin perustama yhdistys. Adina ja hänen miehensä pyörittävät yhdistyksen nimissä sekä koiratarhaa että OneVet-eläinklinikkaa Cosobassa. One Rescue Assocation on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa: tarhalta valikoituu koiria Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja lisäksi kaikki Suomeen saapuvat koirat kulkevat OneVet-klinikan kautta ennen matkustamista.

Etiennen tarina on samanlainen kuin sen häkkitovereiden. Tällä hetkellä arviolta noin 11 kuukauden ikäinen Etienne päätyi One Rescue Associationin Cosoban tarhalle kuluneena syksynä, kun tarhojen porteille hylättiin päivittäin ei-toivottuja pentuja. Sen enempää Etiennen taustasta emme ikävä kyllä tiedä. Talven ja kevään Etienne vietti muiden pienten pentujen kanssa päivät tarhan sisäpihalla telmien ja yöt yhdessä isoissa sisähäkeissä nukkuen. Pentujen lähennellessä vuoden ikää kärhämiä isossa porukassa kuitenkin aina alkaa syntyä enemmän ja koirat onkin yleisesti hyvä erottaa pienempiin kokoonpanoihin. Näin myös Etiennen ja sen kolmen samanikäisen häkkikaverin kohdalla.

Embla Rescuen aktiivit tapasivat Etiennen ja sen häkkikaverit Emorin, Elaisan ja Extran Romanian reissullaan heinäkuussa 2021. Etienne vähän hämmentyy, kun häkkiin ilmestyy kolme vierasta, mutta seurailee uteliaana pienen välimatkan päästä. Kun tuttu työntekijä nostaa Etiennen ja oletettavasti sen siskon, Elaisan, kopin päälle kuvattavaksi, reipastuu Etienne heti päästessään ihmisen lähelle. Tämän jälkeen Etiennen häntä heiluu lakkaamatta ja ilme rentoutuu. Myös vieraat pääsevät rapsuttelemaan Etienneä eikä Etienne pistä sitä pahakseen vaan nuolee jopa vieraiden käsiä. Etienneä kuvaillaan hyvin pehmeäksi, lempeän oloiseksi, sympaattiseksi ja ystävälliseksi nuoreksi nuoreksi nartuksi. Etienne tulee toimeen hyvin muiden samassa häkissä asuvien koirien kanssa. Selkeästi sille kelpaa etenkin tuttujen ihmisten seura. 

Etienne on selkeästi vähän herkempi pentu, joten se hyötyisi varmasti rauhallisemmasta kodista. Mitenkään erityisen aralta Etienne ei kuitenkaan vaikuta, mutta varmuuden vuoksi Etienneä ei kuitenkaan sijoiteta hyvin vilkkaaseen ympäristöön. Perheen tulee varautua ohjaamaan Etienneä rauhallisesti alkuun sen uuden elämän alkutaipaleella. Edellytämme perheitä käyttämään positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutusmenetelmiä. Perheen tulee myös muistaa, että tietynlainen herkkyys voi olla pysyvä piirre koirassa, vaikka se arkielämässä rohkaistuisikin.

Kooltaan Etienne on n. 40cm. 

Päivitykset

30.10.2021
Etienne saapui omaan kotiinsa Suomeen!

5.10.2021
Etienne varattiin omaan kotiin!

22.8.2021
Etienne aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Etienne saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Etienne on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Etiennen yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: