Päivitetty 15.01.2022

Kodin saanut koira: ELAISA


Syntymäaika: 09/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa
steriloitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
22.8.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017. Yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Arviolta noin 11 kuukauden ikäinen Elaisa päätyi One Rescue Associationin Cosoban tarhalle kuluneena syksynä, kun tarhojen porteille hylättiin päivittäin ei-toivottuja pentuja. Sen enempää Elaisan taustasta emme ikävä kyllä tiedä. Talven ja kevään Elaisa vietti muiden pienten pentujen kanssa päivät tarhan sisäpihalla telmien ja yöt yhdessä isoissa sisähäkeissä nukkuen. Pentujen lähennellessä vuoden ikää kärhämiä isossa porukassa kuitenkin aina alkaa syntyä enemmän ja koirat onkin yleisesti hyvä erottaa pienempiin kokoonpanoihin. Näin toimittiin myös Elaisan ja sen kolmen samanikäisen häkkikaverin (Extra, Etienne ja Emor) kohdalla. Häkkikavereista Etienne on todennäköisesti Elaisan sisko.
Elaisa on porukan ujoin. Elaisa ei alkuun tule itse pois kopista, mutta työntekijä nostaa tämän kopin katolle yhdessä siskonsa kanssa. Siinä hetken ihmeteltyään Elaisa rentoutuu kun saa turvaa tutusta ihmisestä. Elaisa painautuu tuttua ihmistä vasten ja nuolee käsiä ja on selvästi sen oloinen, että hakee tästä turvaa. Tämän jälkeen Elaisa uskaltaa myös syödä nameja vierailta ja häntä saa rapsutella, vaikka se vähän jännittääkin. Elaisa ei kuitenkaan vaikuta olevan mitenkään mahdottoman arka, enemmänkin tottumaton. Luonteeltaan tyttö vaikuttaa hyvin kiltin ja alistuvan oloiselta. Kaunis Elaisa tarvitsee kodin, jolla on ujon koiran kotiutumisprosessissa vaadittavaa ymmärrystä ja taitoa.

Kaunis Elaisa rakenteeltaan kuin minikokoinen saksanpaimenkoira ja pentumaisella tavalla vielä melko laiha. Elaisan mitat ovat tällä hetkellä n. 40 cm ja 12 kg, mutta saanee massaa vielä lisää iän myötä.

 

Päivitykset

14.10.2021

Ihana Elaisa muutti tänään kotihoitopaikasta omaan kotiin, oman perheen luokse.

7.10.2021

Kaunis Elaisa varattiin tänään omaan loppuelämän kotiin.

27.9.2021

Lisätty kuvia ja video kauniista Elaisasta.

26.9.2021

Elaisa saapui eilen kotihoitoon kotiin, jossa on kotihoitajan lisäksi kavereina seniorikoira Rico sekä toinen kotihoitolainen Dali. Elaisen ensimmäinen yö sujui hyvin ja vaikka uudet kaveritkin ovat tuoreita ja vähän jännittäviä tuttavuuksia, pärjää Elaisa heidän kanssaan hyvin. Elaisa on utelias ja pentumaisen aktiivinen. Ihmisiin Elaisa on vielä vähän tottumaton sekä herkästi alistuva ja saattaa pissata alleen jos sitä lähestyy suoraan. Tämä on varsin ymmärrettävää, kun kaikki on Elaisalle vielä kovin uutta ja jännittävää.  Elaisaa saa kuitenkin jo koskea ja muutamassa päivässä Elaisa todennäköisesti reipastuu.  Elaisa ei ole haukkunut kotihoitopaikassaan eikä tunnu erityisemmin pelkäävän mitään. Yksinolo ei ole ollut ongelma. Elaisa sopinee monenlaiseen kotiin. Tulevan kodin on kuitenkin tärkeää tiedostaa, että kotiutuminen vie aikaa ja Elaisan luonne saattaa hivenen muuttua kotiutumisen edetessä.

Lisätty myös videoita ja kuvia.

20.9.2021

Elaisa saapuu kotihoitoon 25.9. Päivitämme tänne lisää kuulumisia, kunhan Elaisa on päässyt kotiutumaan ja näemme millainen koiro hänestä hoitopaikassaan kuoriutuu. Mikäli olet kiinnostunut Elaisasta, odotathan vielä hetken ja seuraat tältä sivulta Elaisan kuulumisia. Kun saamme kotiutumisen myötä lisää tietoa Elaisasta, on helpompi arvioida millainen koti hänelle soveltuisi.

22.8.2021
Kaunis Elaisa aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
_______________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Elaisa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elaisa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Elaisan yhteyshenkilönä toimii Laura Arala.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.