Päivitetty 27.09.2021

Kodin saanut koira: PIKKU-NATALIA (nyk. Nala)


Syntymäaika: 3/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Ioana Bodea (Cosoba) Romania
Ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

18.7.2021
Ioana Bodea on bukarestilainen nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Jotkut koirat ovat jo päässeet asumaan näihin uusiin oloihin.Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Onevetin ja Cosoban koiratarhoilla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Pikku-Natalia löydettiin Cosoban tarhan läheltä yhdessä emonsa Valerian kanssa. Emon ja tyttären oli tarkoitus tulla samaan aikaan adoptio-ohjelaamme, mutta Valerialla todettiin steriloinnin yhteydesä Stickerin sarkooma. Niinpä Pikku-Natalia aloittaa ensin ikioman kodin etsimisen ja emo Valeria seuraa perässä, kun sairaus on hoidettu. Pikku-Natalia on saanut kasvaa emonsa hoivissa iloiseksi, uteliaaksi ja rohkeaksi veijariksi. Tytär on luonteeltaan kuten äitinsä, ystävällinen ja lempeä. Pikku-Natalia ei ole ollut erossa emostaan kuin lyhyen aikaa kun Valeria on ollut hetken muualla, joten ainoaksi koiraksi joutuminen voisi olla pikkuiselle tytölle kovin jännittävää ja ehkä pelottavaakin alussa. Rauhallinen, sopivasti vanhempi koirakaveri odottamassa tulevassa kodissa voisi auttaa Pikku-Nataliaa kotiutumisessa, vaikka muuten monenlainen koti voisi olla Natalialle sopiva. Ja tietenkin tärkeintä on, että koti on valmis tukemaan tämän lapsosen rohkaistumista ja kasvamista suomalaiseksi kotikoiraksi kärsivällisesti ja rakastaen.

Pikku-Natalian kokoarvio aikuisena on noin 45-50 cm ja 15-17 kg.

Päivitykset

27.9.2021
Pikku-Natalia on saapunut kotiin 25.9. Onnellista elämää Natalia, uudelta nimeltään Nala ja oma perhe!

6.8.2021
Pikku-Nataliaa odottaa oma koti Suomessa.

18.7.2021
Pikku-Natalia tepastelee adoptio-ohjelmaamme oman kodin toivossa.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Pikku-Natalia saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pikku-Natalia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pikku-Natalian asioita hoitaa Marjukka Kokko

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.