Päivitetty 27.09.2021

Kodin saanut koira: WEDNESDAY (Nyk. Malaika)


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Wednesday on aiheuttanut runsaasti kiinnostusta eikä siitä tällä hetkellä oteta enää hakemuksia vastaan. Kiitos kaikille!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

3.9.2021
One Rescue Association on eläinlääkäri Adina Vladutin perustama yhdistys. Adina ja hänen miehensä pyörittävät yhdistyksen nimissä sekä koiratarhaa että OneVet-eläinklinikkaa Cosobassa. One Rescue Assocation on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa: tarhalta valikoituu koiria Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja lisäksi kaikki Suomeen saapuvat koirat kulkevat OneVet-klinikan kautta ennen matkustamista.

Wednesdayn ja sen veljen Pugsleyn toi tarhalle joku paikallinen ihminen. Enempää Wednesdayn taustasta ei tiedetä. Tällä hetkellä Wednesdayn asustelee One Rescue Associationin tarhalla samassa aitauksessa Pugsleyn, El Matadorin ja Amalian kanssa. Wednesday tulee toimeen häkkikavereidensa kanssa. Tarhalle vierailleet eivät kuulleet Wednesdayn haukkuvan kertaakaan. Wednesday on noin 35cm ja 8-9kg. 

Wednesday ei varsinaisesti ole ujo, mutta selvästi herkempi ylimääräiselle hälinälle. Vaikeaa on sanoa, onko Wednesday vähän alistuva toisille koirille vai jännittäkö se ihmisiä ja siksi vetäytyy koppiinsa vieraiden käydessä sitä tapaamassa. Wednesday pysyttelee pois jaloista ja katselee kopista vieraita sekä niiden ympärillä hääriviä toisia koiria. Wednesday kuitenkin pyörii koko ajan kopin suulla ja selvästi innostuu kun vieraat käyvät sitä kopin suulla tervehtimässä. Wednesdayn häntä heiluu ja se pusuttelee käsiä saadessaan rapsutuksia. Wednesdayn saa ongelmitta nostaa syliin ja sylissä se viihtyykin alkuihmetyksen jälkeen ihan rennosti. Vierailijat kuvailevat Wednesdayn olevan “kultainen ja kiltti, vähän sellainen reppana”.

Wednesday varmasti tykkäisi rauhallisemmasta kodista. Wednesdayta ei siis sijoiteta pienten lasten perheeseen tai vilkkaalle alueelle asumaan. Perheen tulee varautua ohjaamaan Wednesdayta rauhallisesti alkuun sen uuden elämän alkutaipaleella. Edellytämme perheitä käyttämään positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutusmenetelmiä. Perheen tulee myös muistaa, että tietynlainen herkkyys voi olla pysyvä piirre koirassa, vaikka se arkielämässä rohkaistuisikin.

Päivitykset

27.9.2021

Wednesday tassutteli omaan kotiin 25.9. ja sai uuden nimen Malaika. Onnea tulevaan, Malaika ja perhe!

11.9.2021

Onnekas Wednesday on varattu ikiomaan loppuelämänsä kotiin!

3.9.2021
Wednesdaylle on varattu lippu Kulkurien syyskuun kuormaan ja se saapuu Suomeen jo 25.9. !

29.8.2021
Kaksi uutta videota lisätty! Näissä videoissa Wednesday vaikuttaa jo paljon reippaammalta pieneltä neidiltä! Kenties ensimmäiset vierailijat olivat pieni yllätys Wednesdaylle ja nyt toisen kerran se uskalsikin jo helpommin lähteä tutustumaan ihmisiin?

15.8.2021
Wednesday aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Wednesday saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Wednesday on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Wednesdayn yhteyshenkilönä toimii Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.