Päivitetty 04.07.2021

Kotia etsivä koira: EL MATADOR


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
3.7.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

El Matador tuotiin tarhalle marraskuussa 2020 yhdessä 15 muun koiran kanssa. Koirat tarhalle tuonut henkilö oli aiemmin pitänyt El Matadoria tontillaan, mutta valitettavasti tämän henkilön talo tontteineen paloi ja niinpä koirat päätyivät tarhalle. El Matador asui aiemmin tarhalla samassa häkissä kahden Suomeen jo tulleen nartun, Lisetan ja Leiren, kanssa. El Matadorilla oli tapana puolustaa molempia koiria ja häkkiä ihmisiltä äänekkäästi haukkuen. Kun Liseta ja Leire lähtivät Suomeen, myös El Matador pääsi pois häkistä asumaan tarhan pihalle vapaana. Tämä on tehnyt pojalle hyvää ja El Matadorin käytös onkin muuttunut positiiviseen suuntaan. Poika tulee hyvin toimeen muiden pihalla olevien koirien kanssa eikä enää puolusta muita koiria ihmisiltä. El Matador kuitenkin puolustaa muita resurssejaan, kuten ruokaa ja nukkumapaikkojaan. Pihalla asumisen myötä myös haukkuminen on hieman laantunut, tosin käytös saattaa muuttua kotiutumisen myötä ja koira saattaa alkaa taas herkemmin käyttää ääntään esimerkiksi stressistä johtuen.

El Matador on iloinen, reipas ja aktiivinen koira, joka osoittaa pihalla ihmisiä kohtaan kiinnostusta ja seurailee mielellään ihmisten tekemisiä. Tuttuja ihmisiä El Matador uskaltaa jo tulla haistelemaankin. Käsittely on kuitenkin vielä pojan mielestä jännittävää, vaikka tutut ihmiset saavatkin sitä jo silittää ja koskea. Uusia ihmisiä kohtaan poika on hieman varautunut.

El Matadorille etsitäänkin kotia, jolla on kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä tukea koiraa kotiutumisessa ja harjoitella esimerkiksi koiran käsittelyä pienin askelin ja koiran ehdoilla. Tulevan kodin olisi myös hyvä ymmärtää koiran resurssiaggressiivisuutta. El Matadoria ei ensisijaisesti sijoiteta lapsiperheeseen eikä kerrostaloon.

El Matador on todettu Romaniassa sydänmadon osalta positiiviseksi ja hoidot ovat jo käynnissä.

El Matador on arvioidulta kooltaan n. 45cm ja painaa n. 12kg.

Päivitykset

3.7.2021
El Matador aloitti kodinetsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

El Matador saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi El Matador on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nancy Tahlfeldt

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa