Päivitetty 25.09.2021

Kodin saanut koira: EL MATADOR (nyk. Elmo)


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

3.9.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

El Matador tuotiin tarhalle marraskuussa 2020 yhdessä 15 muun koiran kanssa. Koirat tarhalle tuonut henkilö oli aiemmin pitänyt El Matadoria tontillaan, mutta valitettavasti tämän henkilön talo tontteineen paloi ja niinpä koirat päätyivät tarhalle. El Matador asui aiemmin tarhalla samassa häkissä kahden Suomeen jo tulleen nartun, Lisetan ja Leiren, kanssa. El Matadorilla oli tapana puolustaa molempia koiria ja häkkiä ihmisiltä äänekkäästi haukkuen. Kun Liseta ja Leire lähtivät Suomeen, myös El Matador pääsi pois häkistä asumaan tarhan pihalle vapaana. Poika tulee hyvin toimeen muiden pihalla olevien koirien kanssa eikä enää puolusta muita koiria ihmisiltä. Pihalla asumisen myötä myös haukkuminen on hieman laantunut, tosin käytös saattaa muuttua kotiutumisen myötä ja koira saattaa alkaa taas herkemmin käyttää ääntään esimerkiksi stressistä johtuen.

El Matador onkin iloinen ja aktiivinen koira, jonka käytös on muuttunut huomattavasti positiiviseen suuntaan tarhalla vietettyjen viikkojen aikana. Jouduttuaan tulipalosta tarhalle oli ympäristön muutos alkuun pelottavaa, mutta päästyään ensin vapaana ulkoilemaan pihalle ja sen jälkeen saatuaan reippaita koirakavereita häkkiinsä, on El Matador reipastunut aivan silmissä. Ihmisläheinen El Matador voisikin sopia monenlaiseen kotiin ja ympäristöön. Tulevan kodin tulee kuitenkin olla varautunut siihen, että uudessa ympäristössä asioihin tulee taas totutella pikkuhiljaa pienin askelin ja koiran ehdoilla. El Matadorille täytyy myös tarjota riittävästi aktiviteetteja ja virikkeitä, jotta koira ei tylsisty.

El Matador on todettu Romaniassa sydänmadon osalta positiiviseksi ja hoidot ovat jo käynnissä.

El Matador on arviolta kooltaan n. 35cm ja painaa n. 8-9kg.

Päivitykset

25.9.2021
Onnekas El Matador pääsi tänään oman perheensä luo Suomeen!

17.9.2021
El Matadorin koti on löytynyt! Hänet on nyt varattu ja oma perhe Suomessa odottaa.

3.9.2021
Aktiivimme tapasivat El Matadorin elokuussa ja hurmaantuivat tästä ihastuttavasta makkarasta. El Matador asuu samassa häkissä Amalian, Pugsleyn ja Wednesdayn kanssa. Adinan mukaan Amalia on El Matadorin tyttöystävä, vaikka koko nelikko tulee loistavasti toimeen keskenään. Kaikki neljä ovat todella hurmaavia ja villejä tapauksia, jotka hyppivät ihmisiä vasten ja suoraa päätä istuvien vieraiden syliin. El Matador innostuu lässytyksestä entisestään leikkimään ja juoksentelemaan. El Matador on energinen, sosiaalinen ja aivan valmis kotikoiraksi. Muutaman kuukauden takainen käytös, jolloin El Matador vielä jännitti ihmisiä, on vain muisto, josta ei näy merkkiäkään. El Matador nimittäin antaa nykyään nostaa syliin maasta, koskea ja kääntää miten vaan.

3.7.2021
El Matador aloitti kodinetsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

El Matador saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi El Matador on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Iris Vainio

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.