Kodin saanut koira: PHLOX (Garden-pennut) (nyk. Pepsi)

Syntymäaika: Noin 12/2020
Sukupuoli: Narttu
Ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (MG Rescue)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
(5.9.2021)

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tarha on vielä rakennusvaiheessa, mutta tarkoituksena on, että kun tarha on valmis, sieltä löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, vuohia ja hevosia.

Mihai pelastaa tarhalle koiria lunastamalla niitä pahamaineisilta kunnallisilta tarhoilta ja ottamalla huomiinsa löytämiään, hylättyjä koiria. Lisäksi Mihain tutut ja paikalliset pyytävät usein Mihain apua löytäessään itse kodittomia koiria kuljeksimasta alueella. Näin kävi myös Garden-pentujen tapauksessa. Pennut olivat syntyneet erään paikallisen rouvan puutarhaan. Pentujen ollessa noin neljän viikon ikäisiä rouva oli yhteydessä Mihaihin ja pyysi tätä ottamaan turvattomat pennut suojaan tarhalle. Yrityksistä huolimatta pentujen emoa ei valitettavasti onnistuttu saamaan kiinni, joten pennut ovat joutuneet eroon äidistään jo hyvin nuorena.

Pennut ovat tavallisia peruspentuja, energisiä ja leikkisiä ja tulevat hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Mihai kertoo, että pentueen mustat yksilöt ovat hieman ujompia kuin kaksi harmaanruskeaa sisarustaan. Yleisesti ottaen pennut suhtautuvat ihan hyvin ihmisiin, toki ne ovat vielä hyvin tottumattomia, sillä kokemusta ihmisistä on rajatusti. Pennut eivät juurikaan ole haukkuneet tarhalla.

Phlox on muiden sisarustensa tavoin vielä ihmisten suhteen tottumaton ja saattaa olla ujo ja varovainen alkuun, joten se tulee tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia paitsi ihmisistä, myös ympäröivästä maailmasta. Muutos uuteen kotiin muuttaessaan tulee varmasti olemaan sille alkuun iso ja pelottava. Liikenne, vieraat ihmiset, hihnalenkkeily ja sisätiloissa asuminen ovat pennulle täysin vieraita asioita ja tottuminen voi viedä aikaa. Menneisyyden ikävät kokemukset voivat myös uudessa ympäristössä nostaa päätään yllättävinkin tavoin.

Huomioiden Phloxin elämän alkutaipaleen, toivomme sille perhettä jossa osataan tukea pentua matkalla kohti tasapainoisen ja onnellisen kotikoiran elämää.

Phlox on noin 45 cm ja 10 kg.. Mihai arvioi, että pennut tulevat aikuisena olemaan 55 cm korkeita ja noin 20 kilon painoisia, eli isohkoja keskikokoisia. Phlox näyttää rakenteeltaan hieman vinttikoiramaiselta.

Päivitykset
27.11. Phlox saapui kotiin oman perheensä luokse ja sai uuden elämän kunniaksi myös uuden nimen Pepsi. Onnea yhteiseen tulevaisuuteen Pepsi ja perhe!


17.9.
Phlox saa viikonlopun alkaessa ihan parhaita uutisia: tyttönen on varattu omaan kotiin!

5.9.201
Vihdoin aktiivimme pääsivät käymään taas Romanissa ja saimme päivityksiä ohjelmassa olevista koirista.

Garden-pennuista Phlox ja Achillea asuvat samassa häkissä keskenään ja kolmikko Corylus, Crocus ja Lilium keskenään. Näistä muut, paitsi Corylus, ovat hyvin samankaltaisia keskenään eikä aktiivit huomaa suuria luonne-eroja. Phlox antaa koskea ja pysyy sisarusten kanssa vieraiden lähellä, kunhan isoin enegia on juostu pois pihalla rallatellen. Juoksemisen jälkeen pennut jäävät rapsutettavaksi. Ottavat välillä taukoja ja poistuvat ihmisten luota.

Pennut ovat kaikki energisiä mutta osaavat myös rauhoittua. Mihain kutsusta kaikki osaavat tulla takaisin häkkeihinsä. Aktiivit toteavatkin, että pennut ovat vauhdikkaita kakaroita, hyvin kehityskelpoisia ja uteliaita lapsosia. He ovat iloisia, liikkuvaisia, mutta vielä kovin tottumattomia kosketukseen.

Kaikki garden-pennut ovat alistuvia ja kohteliaita muiden pihalla olevian koirien kanssa. Kiltti koirakaveri tulevassa kodissa olisikin varmasti iso plussa.

21.8.2021
Phloxille lisätty video ja kuvia. Hänestä on kasvanut oikea koipeliini.

14.4.2021
Phlox astuu tänään Kulkurien adoptio-ohjelmaan odottamaan oman perheensä löytymistä, ja jos onnekkaasti käy hän pääsee mukaan pihahommiin vielä tänä suvena.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Phlox tulee Suomeen steriloimattomana, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Phlox saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Phlox on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Phloxin yhteyshenkilönä toimii Mari Jokinen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: