Päivitetty 20.05.2019

Kodin saanut koira: DAIKI (nyk. DALI)


Syntymäaika: 11/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

17.3.2019

Daiki kuuluu pentueeseen, jonka Luiza Mandru löysi vilkkaalta asemalta ja otti hoiviinsa. Pentujen emo oli myrkytetty. Luiza ja hänen miehensä Stefan ovat ostaneet maaseudulta talon voidakseen auttaa niin montaa koditonta koiraa kuin mahdollista. He ovat olleet yhdistyksemme yhteistyökumppanina vuodesta 2012 alkaen ja moni heidän koiristaan on löytänyt kodin Suomesta. Luiza on löytänyt Daikille, Kikolle, Aikolle ja Harukille sisaruksineen oman turvallisen tilan naapurinsa piharakennuksessa, missä Luiza käy kahdesti päivässä ruokkimassa niitä ja seurustelemassa pentujen kanssa.

Sisarussarja tulee mainosti toimeen keskenään ja leikkii sopuisasti.  Daiki on väritykseltään pentueen toiseksi vaalein, vielä vaaleampi täplä otsassaan. Daiki ihmettelee hetken vieraiden tullessa, mutta sitten rohkaistuu nopeasti tutkimaan muovikassia ja reppua ja seurailee uteliaana ihmisten toimia. Hän on iloinen peruspentu eikä sisarustensa tavoin ainakaan tällä hetkellä hauku paljon, joten voisi sopia myös kerrostaloon. Pentueen rokotusohjelma on aloitettu ja Daiki on toukokuun alussa valmis matkustamaan omaan kotiinsa Suomeen.

Daiki on noin 4 kuukauden ikäinen ja painaa nyt noin 4 kg. Aikuisena hän painanee 10 – 12 kg ja tulee olemaan noin 35 – 40 cm korkea pötkyläkoira.

Päivitykset

11.5.2019

Daiki saapui Suomeen ja muutti omaan kotiin. Paljon onnea Daiki ja perhe!

22.3.2019

Daiki tulee sivuille jo omaan kotiin varattuna.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Daiki tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen kastrointia.

Daiki saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Daiki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.