Päivitetty 13.05.2019

Kodin saanut koira: KIKO (nyk. Nessa)


Syntymäaika: 11/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (Luiza Mandru)
Ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

14.3.2019

Kiko asuu kolmen sisaruksensa Aikon, Daikin ja Harukin kanssa romanialaisen eläinsuojelijapariskunnan Luiza ja Stefan Mandrun suojissa odottamassa omaa kotiaan. Mandrut ovat ostaneet maaseudulta talon voidakseen auttaa niin montaa koditonta koiraa kuin mahdollista. He ovat olleet yhdistyksemme yhteistyökumppanina vuodesta 2012 alkaen ja moni heidän koiristaan on löytänyt kodin Suomesta. Luiza on löytänyt Kikolle sisaruksineen oman turvallisen tilan naapurinsa piharakennuksessa, missä Luiza käy kahdesti päivässä ruokkimassa niitä ja seurustelemassa pentujen kanssa. Luiza löysi pentueen vilkkaalta asemalta, missä pennut olivat jääneet orvoiksi niiden emon tultua myrkytetyksi.

Sisarussarja tulee mainosti toimeen keskenään ja leikkii sopuisasti. Kiko on väritykseltään vaalein pennuista. Hän on pennuista varovaisin ja tarkastelee vieraita kauempaa. Tutun hoitajan luokse hän sen sijaan tulee luottavaisesti ja ihminen on selvästi hänelle tärkeä. Tutun ihmisen läheisyys tuo hänessä esiin reippaan ja rohkean puolen. Kikon maailma koostuu tällä hetkellä yhdestä huoneesta,  sisaruksista ja parin tutun ihmisen käynneistä. Ihmiskontaktit ovat vähäiset, vaikka Luiza tekee parhaansa pentujen hyväksi, joten Kiko tulee tarvitsemaan kärsivällistä ja ymmärtäväistä opastamista kotikoiran elämään. Kiko ei sisarustensa tavoin ainakaan tällä hetkellä hauku paljon, joten voisi sopia myös kerrostaloon. Pentueen rokotusohjelma on aloitettu ja Kiko on toukokuun alussa valmis matkustamaan omaan kotiinsa Suomeen.

Kiko painaa nyt noin 4 kg. Aikuisena hän painanee 10 – 12 kg ja tulee olemaan noin 35 – 40 cm korkea pötkylä.

Päivitykset

11.5.2019

Kiko lensi Suomeen, muutti omaan kotiin ja sai uudeksi nimekseen Nessa. Paljon onnea Nessa ja perhe!

22.3.2019

Kikoa odottaa oma koti Suomessa.

14.3.2019

Kikosta sisaruksineen on tullut niin monta tiedustelua, että toistaiseksi ei uusia oteta vastaan. Kiitos kotia tarjonneille!

9.3.2019

Kiko pääsi yhdistyksemme adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Kiko tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen sterilointia.

Kiko saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kiko on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.