Päivitetty 13.05.2019

Kodin saanut koira: SUSA


Syntymäaika: 8/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

26.3.2019

Adina Vladut on romanialainen eläinlääkäri, joka on perustanut Bukarestin lähettyville Cosobaan koiratarhan voidakseen auttaa kotimaansa kodittomia koiria. Oman työnsä ohella hän viettää paljon aikaa koiratarhallaan huolehtien suojateistaan. Susa päätyi Cosoban tarhalle Adinan kirjanpitäjän ansiosta. Hän löysi tämän pienen valkoisen pikkupennun kadulta, poimi turvaan ja yritti löytää omistajaa facebookin avulla siinä onnistumatta. Omistajaa ei löytynyt ja lopulta hän toi pennun Adinalle Cosoban tarhalle. Suloisessa Susassa on jotain, mikä tuo mieleen terrierin. Hän on touhukas ja aktiivisesti menossa mukana Cosoban sisäpihalla muiden pentujen kanssa. Susa ei kuitenkaan pyri huomion keskipisteeksi eikä toisaalta ole ujokaan vaan antaa itsestään kohteliaan pikkuneidin vaikutelman. Susan ei vierailun aikana kuulla haukkuvan, mutta varmasti hän senkin taidon osaa.

Susa oli aktiivien vierailun aikana helmikuun lopussa noin 25 cm korkea ja painoi noin 4 kg. Hänen voidaan arvioida olevan aikuisena noin 30 cm korkea ja painavan noin 6-7 kg.

Päivitykset

11.5.2019

Susa lensi Suomeen ja muutti omaan kotiin. Paljon onnea Susa ja perhe!

14.4.2019

Susa on varattu omaan kotiin.

27.3.2019

Susa aloittaa oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Susa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Susa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.