Päivitetty 13.05.2019

Kodin saanut koira: PIK (nyk. Aarik)


Syntymäaika: 11/2018
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romania (Luiza Mandru)
Ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

26.3.2019

Luiza Mandru, romanialainen pitkän linjan eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kotimaansa kodittomien koirien auttamiselle, löysi Pikin ja toisen pennun, Tishan, maastosta betonisen renkaan sisältä. Pennut pääsivät turvaan hänen Gradistean kylässä sijaitsevalle talolleen, jossa hän tarjoaa kodin noin 40 koiralle kerrallaan.

Pik-poika on parivaljakon hiukan rohkeampi osapuoli, josta toinen pennuista hakeekin välillä turvaa. Vaikka Pik on utelias ja kiinnostunut vieraista, se ensin tutkailee tilannetta. Arka se ei ole, mutta uusi tilanne ja vieraat ihmiset ensi alkuun ymmärrettävästi ujostuttavat. Maahan heitetty vaate saa sen kiinnostumaan ja uteliaana se käy haistelemassa sitä. Kaksikon rokotusohjelma on aloitettu ja huhti-toukokuun vaihteessa Pik on valmis lähtemään omaan kotiin.

Pik on nyt noin 5 kk vanha ja painaa noin 4 kg, joten se jäänee aikuisena aika pienikokoiseksi.

Päivitykset

11.5.2019

Pik lensi Suomeen, muutti omaan kotiin ja sai uudeksi nimekseen Aarik. Paljon onnea Aarik ja perhe.

23.3.2019

Pik löysi oman kotinsa Suomessa jo ennen kuin hän ehti sivuille sitä etsimään.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Pik tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen kastrointia.

Pik saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pik on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.