Päivitetty 21.07.2019

Kodin saanut koira: MIREL (nyk. Havu)


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

Perustiedot ja tausta
15.5.2019
Romaniassa, lähellä Bukarestia sijaitsee Carpen tarha, joka on rakennettu Carpe-yhdistyksen perustajan Carmen Mandescun ja Kulkureiden kanssa yhteistyössä. Carmen Mandescu on pitkäaikainen romanialainen eläinsuojelija, joka halusi rakentaa kunnallisista tappotarhoista poiketen inhimillisemmän koiratarhan kodittomille koirille, joita Romaniassa on joidenkin arvioiden mukaan jopa miljoonia. Omalta osaltaan Carmen Mandescu tekee kaikkensa auttaakseen kulkukoirien tilannetta muuttumaan parempaan suuntaan. Tarhalla työskentelee suomalainen Veera Nuri huolehtien Carpen noin sadan koiran jokapäiväisistä tarpeista. Carpen tarhalta Kulkureiden kautta pääsee jatkuvasti koiria myös Suomeen omaan kotiin.

Tappijalkainen suloinen Mirel on asustellut kadulla Mitrenin kylän kuntatalon lähistöllä katukoirana. Ihmiset ovat ruokkineet sitä kuntatalon luona. Mirel oli kadulla todella arka ja pelokas, mutta lopulta se saatiin kiinni, ja niin se päätyi Carpen tarhalle. Nyt Mirel on asunut tarhalla n. 3 viikkoa ja se on jo sinä aikana rohkaistunut paljon. Kulkurien aktiivien mennessä sen aitaukseen tarhalla se on todella kiinnostunut ihmisistä ja tulee heidän luokseen. Ihmisen kosketus vielä hiukan ihmetyttää, mutta kun Mirel huomaa, että kosketus tuntuu hyvältä, se jää nautiskelenmaan rapsutuksista. Sen jälkeen sitä kiinnostaakin ihmiset ja rapsutukset enemmän kuin namit. Mirel asuu Mette-pennun kanssa, ja ne tulevat hyvin toimeen keskenään, joskin Mirel rauhallisempana ja vaatimattomampana jää vähän Meten jalkoihin.
Mirelillä on geneettinen silmävika ja toinen silmä on enemmän ummessa kuin toinen. Tämä ei haittaa koiraa millään lailla eikä silmä ainakaan tällä hetkellä rähmi tai näytä oireilevan muullakaan tapaa. Tämä erikoisuus tekee Mirelistä persoonallisemman näköisen.
Mirel on n. kaksivuotias, 25-30cm, 4-5 kiloinen minikoira. Mirel on jo kastroitu.

Päivitykset

21.7.2019

Mirel, nyk. Havu, lensi omaan kotiin 20.7.2019.

23.5.2019
Pikkuinen Mirel varattiin omaan kotiin!
15.5.2019
Mirel pääsi etsimään pientä koiraa jossain odottavaa kotia Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

___________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mirel saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mirel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mirelin yhteyshenkilö on Virva Kaavi.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.