Päivitetty 02.06.2019

Kodin saanut koira: MENAKA (nyk. Vera)


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot
4.5.2019
One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Siellä työskentelee väsymättä eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Menaka on päätynyt Cosoban tarhalle siskonsa Mohinin kanssa, kun niistä huolehtineen vanhan naisen piti myydä talonsa, jolloin hän ei voinut enää koiria pitää. Koirat ovat aiemmin olleet arempia, minkä vuoksi niitä ei voitu adoptio-ohjelmaan ottaa, mutta ovat nyt reipastuneet. Menaka on iloinen ja namien ilmestyessä kuvioihin myös rohkea ja kiinnostunut vieraista ja se ilahtuikin kovasti, kun sai hetken touhuta Kulkurien aktiivien kanssa. Tyttönen on nopeaälyinen ja helposti ruoalla motivoitavissa oleva koira, joka varmasti nauttisi kovasti yhteisestä tekemisestä oman ihmisen kanssa. Fiksuna koirana Menaka tarvitsee kotonaan tekemistä ja aivotyötä eli pelkäksi sohvakoiraksi ei siitä ole.

Menakalla on korkeutta noin 38 cm ja painoa noin 12 kg. Tyttösellä on myös töpöhäntä.

Päivitykset

17.5.2019

Menaka muutti omaan loppuelämän kotiinsa. Paljon onnea Menaka ja perhe!

15.5.2019

Menaka on varattu ja muuttaa pian loppuelämän kotiinsa.

4.5.2019

Menaka palaa etsimään uutta kotia itsestään johtumattomista syistä. Menaka on nyt kotihoidossa Helsingissä, missä sitä pääsee sovitusti tapaamaan.

26.4.2019

Menaka lensi Suomeen ja pääsi omaan kotiin.

25.3.2019

Menakan ei tarvinnut odottaa kauan omaa kotiaan. Menaka on varattu.

14.3.2019
Menaka aloitti kotinsa etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

____________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Menaka saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Menaka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.