Päivitetty 19.05.2019

Kodin saanut koira: CORAL (Peltotytöt)


Syntymäaika: 9/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba/ Ioana Bodea)
steriloidaan

 

 

 

 

Perustiedot ja tausta
20.03.2019
Romanian kodittomien koirien määrää on mahdoton tietää, mutta niitä arvioidaan olevan kahdesta jopa viiteen miljoonaan. Suurin osa niistä on kodistaan kadulle hylättyjä leikkaamattomia koiria ja näiden jälkeläisiä. Sterilointien  ja tiedon lisäämisen merkitystä ei voi tarpeeksi korostaa, jotta koirien määrä joskus vähenisi. Kevät on kodittomiksi syntyneiden pentueiden sesonkiaikaa.
Pentuja syntyy pilvin pimein ja vaikka romanialaiset eläinsuojelijat tekevät enemmän kuin kaikkensa, vain pieni osa pennuista päätyy hyvien ihmisten hoivaan. Lukemattomista pennuista parvovirus vie ison osan jo heti elämän alkutaipaleella, joten vain hyvin pieni osa selviää ensimmäisten elinkuukausien ohi. Ja vielä pienempi osa törmää eläinrakkaaseen ihmiseen.Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Yhdessä miehensä kanssa Ioana käy pääyhteistyökumppanimme One Rescue Association -koirasuojalla huolehtimassa siellä olevista, noin 400 koirasta. Ioanan apu on korvaamatonta, sillä perushoitotoimenpiteiden ohessa hän käyttää aikaa mm. totuttaen koiria hihnassa kävelyyn ja sosiaalistaen arkajalkoja. Ioanalla on Cosobassa myös omia koiria, jotka hän on pelastanut ja joille hän koettaa löytyy oman kodin kansainvälisen adoption kautta.

Ioanan naapuri löysi nämä pennut pellolta. Ioana kertoo, että samasta paikasta on löytynyt muitakin adoptio-ohjelmassa olleita koiria. Nyt tytöt pääsivät tarhalle, ja aloittamaan uuden luvun elämässään.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

19.05.2019
Coral lensi 18.5 Suomeen ja pääsi tutustelemaan kotikoiran elämään. Onnea Coral ja perhe <3

27.04.2019  

Suloinen Coral ollaan varattu omaan kotiinsa <3

20.03.2019

Peltotytöiksi nimetty neljän siskoksen kopla, nuo kuvan kauniit tytöt: Coral, Cida,  Sendy ja Sibel aloittivat kotiensa etsinnän kulkurien adoptio ohjelmassa.

Coral on perhekoiran ruumiillistuma. Aktiiviemme ollessa häkissä Coral hakeutui taukoamatta ihmisten lähelle ja tunki syliin. Coralia kuvailtiinkin kunnon kainaloiseksi ja ihmisjanoiseksi. Coral antaa itsestään äärettömän kultaisen ja herkän kuvan ja tälle tytölle mahtavinta maailmassa olisin varmasti perhe, jonka kanssa Coral saisi viettää paljon aikaa touhuten ja sohvan nurkassa yhdessä halaillen. Coralin kanssa yksinolon harjoittelu tulee varmasti olemaan tärkeää, tytön ollessa niin täynnä rakkautta kirsusta hännänpäähän.

Coral jakaa häkkinsä siskojensa kanssa ja porukka tulee todella hyvin toimeen keskenään. Coralin ei kuultu haukkuvan tarhavierailun aikana.

Coral tällä hetkellä on noin 50cm korkea ja painaa noin 15kg. Aikuisena odotetut mitat ovat noin 50-55cm ja noin 20kg.

Videolla Coral esiintyy numerolla 23.

——————————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Coral saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Coral on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Coral tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.