Kodin saanut koira: SIBEL (Peltotytöt)

Syntymäaika: 9/2018
Sukupuoli: Narttu
Steriloidaan
Sijainti: Romania ( Cosoba/ Ioana Bodea)
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta
17.3.2019
Romanian kodittomien koirien määrää on mahdoton tietää, mutta niitä arvioidaan olevan kahdesta jopa viiteen miljoonaan. Suurin osa niistä on kodistaan kadulle hylättyjä leikkaamattomia koiria ja näiden jälkeläisiä. Sterilointien  ja tiedon lisäämisen merkitystä ei voi tarpeeksi korostaa, jotta koirien määrä joskus vähenisi. Kevät on kodittomiksi syntyneiden pentueiden sesonkiaikaa.
Pentuja syntyy pilvin pimein ja vaikka romanialaiset eläinsuojelijat tekevät enemmän kuin kaikkensa, vain pieni osa pennuista päätyy hyvien ihmisten hoivaan. Lukemattomista pennuista parvovirus vie ison osan jo heti elämän alkutaipaleella, joten vain hyvin pieni osa selviää ensimmäisten elinkuukausien ohi. Ja vielä pienempi osa törmää eläinrakkaaseen ihmiseen.Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Yhdessä miehensä kanssa Ioana käy pääyhteistyökumppanimmei One Rescue Association -koirasuojalla huolehtimassa siellä olevista, noin 400 koirasta. Ioanan apu on korvaamatonta, sillä perushoitotoimenpiteiden ohessa hän käyttää aikaa mm. totuttaen koiria hihnassa kävelyyn ja sosialistaen arkajalkoja. Ioanalla on Cosobassa myös joitakin omia koiria, jotka hän on pelastanut ja joille hän koettaa löytyy oman kodin kansainvälisen adoption kautta.
Ioanan naapuri löysi nämä pennut pellolta. Ioana kertoo, että samasta paikasta on löytynyt muitakin adoptio-ohjelmassa olleita koiria. Nyt tytöt pääsivät tarhalle, ja aloittamaan uuden alun elämässään.

17.3.2019 Peltotytöiksi nimetty neljän siskon kopla, nuo kuvan kauniit tytöt: Sendy, Sibel, Ida ja Coral aloittivat kotiensa etsinnän kulkurien adoptio ohjelmassa.

Sibel on nyt  hiukan alle 50 cm ja painoa n.15kg. Kokoarvio aikuisena hitusen yli 50 cm ja 20 kg paikkeilla.
Sibel, voi Sibel, tuo valkoinen töpöhäntäinen kaunokainen. Mantelisilmineen ja kolmiokorvineen.
Sibel on siskonelikon rauhallisin. Sibel tulee kyllä luo ja keskittyy sisariaan enemmän tilanteeseen ja ympäristöön. Neiti ei kiehnää siskojensa tavoin ihmisessä kiinni. Lähellä kyllä oleilee. Neitiä ei voi araksi sanoa, eikä välttämättä ihan ujoksikaan, mutta pohtivaksi ja tasapainoiseksi kyllä.
Vähän sellaiseksi hentoiseksi sieluksi, joka ei tohdi ottaa askelta ja heittäytyä uuteen tilanteeseen, vaan pohtii ja pohtii,todetakseen että ensi kerralla varmasti heittäydyn. mutta sitä seuraavaa kertaa ei vielä ole tullut kumminkaan. Helposti huomaa että neidissä kiinnostaa moni asia ja vähän jäi vaivaamaan, Jos joku huomaisi ja antaisi aikaa vain hänelle. Ilman kiirettä, ilman ajatusta seuraavasta tehtävästä. Auttamatta pohtii, olisiko Sibel erilainen, enemmän aloitetta tekevä ja omatoimisempi, jos saisi tilaa muilta sisaruksista, ja tilanne olisi seesteisempi. tiedä häntä.
Kaunis hän on kuin mikä, ilmeet ovat harkitut ja hitusen vivahdetta vanhan sielun tyyppiseen olemukseen.Sibel etsii kotia missä ymmärretään, ja edetään ujohkon, vähän kuoressa olevan koiran ehdoilla ja annetaan rutkasti aikaa jos neiti sitä tarvitsee.  Kodin jossa lapset eivät ole enää pieniä.
Motivaatiota löytyy ohjata Sibel positiivisesti kouluttaen kotikoiran elämään. Kotona voisi olla rauhallinen kaveri joka antaisi tukea ja ohjaisi Sibel:iä eteenpäin, ja samalla olisi toveri jonka kanssa purkaa energiaa ja kaksin kerjätä keittiön pöydän alla tippuvia murusia. Kodin tulee olla motivoitunut, sitoutunut ja ymmärtäväinen että Sibelin rauhallisen ja vakaan kuoren alta saattaa hyvinkin puhjeta kukkaan neiti, joka kapinallisen sielullaan sieltä touhuaa ja häslää  pyörremyrskyn tavoin, ehkä maistellen tai testaillen seinien kestävyysrajoja pienen huligaanin tavoin. Mahdollisista vahingoista välittämättä, luoja, kuinka kaunis Sibel on.

Päivitykset

26.11.2019
Sibel saapui omaan kotiinsa Suomeen 24.8.2019

6.8.2019
Kaunis Sibel on tänään varattu ikiomaan kotiinsa.

2.7.2019
Sibel asuu siskonsa Sidan kanssa. Sibel on siskoaan varovaisempi, mutta neiti on hyvin kiinnostunut ihmisistä ja tekemisistä. Neiti ulee nuuhkimaan ja saa koskea, mutta on alkuun hieman jännittynyt, toisin kuin siskonsa. Sibel rentoutuu kuitenkin vierailun aikana kokoajan lisää. Neiti ottaa paljon tukea siskostaan Cidasta ja menee tämän mukana tilanteessa. Sibel voisi hyvinkin hyötyä reippaasta koirakaverista, mutta varmasti myös aikaa antavassa ja tukea tarjoavassa kodissa reipastuisi ja alkaisi luottaa elämään ja omiin ihmisiin ehkä nopeastikin. Sibelin  kyljessä on ollut ihottumaa/iho-ongelmaa. Neiti on saanut hoidoksi simparicaa ja on menossa parempaan suuntaan. Syitä voi olla monia, ehkä stressi, hormonaaliset muutokset tai sopimaton ruoka.  Neiti on todella kaunis. Ja hän on todella kiinnostunut nameista, joten ahneutta löytyy. Sibelin toivoisi pian pääsevän omaan kotiin, kasvamaan ja elämään kotikoiran elämää.
Lisätty uusia kuvia ja video.
Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Sibel tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Sibel saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi  Sibel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne Huhtala

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: