Päivitetty 26.11.2019

Kodin saanut koira: NELLIE


Syntymäaika: Noin 2/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Steriloitu

 

 

Nellie on jälleen saanut monta kotitarjousta ja tuleva perhe löytyy varmasti näiden joukosta. Emme siis ota vastaan enää uusia kyselyitä Nellielle. Kiitos mielenkiinnosta!

 

Perustiedot ja tausta

14.9.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. OneVetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan, sekä ulko- ja sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.

Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Romanialainen nainen oli löytänyt pennut Nellien, Bitsyn ja Sorellan tyhjältä pihalta. Pihan viereinen naapuri oli uhannut tappaa koirat, jonka vuoksi nainen toi koirat turvaan Cosoban tarhalle.

Nellie varattiin omaan kotiin mutta testitulokset osoittivat Nellien olevan sydänmatopositiivinen ja Nellien varaus peruuntui. Nellie tulee saamaan sydänmatohoidot Romaniassa ennen saapumista Suomeen ja hoidon pituus on noin kaksi kuukautta. Hoitovaste on hyvä ja Nelliellä ei ole minkäänlaisia oireita tartunnasta, vaan on oma itsensä. Kotisivuiltamme voitte lukea lisää sydänmadosta ja tartunnan hoidosta. Haastattelujen lomassa puhumme myös lisää tästäkin asiasta ja saatte esittää kysymyksiä.

Kooltaan Nellie on noin 33cm korkea, 7kg painava ja ikää on noin 1,5v.

Päivitykset

26.11.2019
Nellie saapui omaan kotiin Suomeen 9.11.2019.

2.10.2019
Nellie on varattu omaan kotiin.

14.9.2019
Nellie palasi kotia etsiväksi koiraksi.

2.9.2019
Nellie varattiin omaan kotiin.

19.8.2019
Nellie astui adoptio-ohjelmaan etsimään kotiaan. Kulkurien aktiivit tapasivat kolmikon heinäkuussa One Rescuen tarhalla. Kaikki kolme asuttavat samaa häkkiä, antavat koskea itseään mutta eivät ole kovin tottuneita vieraisiin. Tuttu Adina saa koskea näihin miten vaan. Nellie on kolmikosta rauhallisimman oloinen, hieman ujohko ja tyttö jännitti syliin ottamista. Nellielle olisi hyvä löytää rauhallinen perhe, ei liian vilkkaalta alueelta. Lapsiperheeseen vaan harkinnanmukaisesti.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nellie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nellie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nellien yhteyshenkilönä toimii Mia Takolander

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.