Päivitetty 26.11.2019

Kodin saanut koira: MILANDA


Syntymäaika: 4/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania/ One Rescue Association
steriloitu
Perustiedot ja tausta
12.3.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. OneVetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan, sekä ulko- ja sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.

Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Milanda aloitti kodin etsintänsä adoptiolistalla.
Milandan elämä muuttui kun eräs paikallinen nainen toi hänet OR:n tarhalle, kun naisen poika joka omisti Milandan, olisi halunnut lopettaa sen. Naisen kävi Milandaa sääliksi ja siksi hän toi sen Adinalle. Milandan menneisyydestä ei sen tarkempaa tietoa ole, mutta oli siellä mitä tahansa, niin neiti ei ole menettänyt uskoaan ihmisiin. Milandassa on selvästi vahvoja rotuja ja Milandan korvat ovat valitettavasti typistetty ja rumalla tavalla, Neidin korvat ovat rustottuneet ruttuun siitä syystä. Milanda on hyvin ystävällinen koira, joka nauttii ihmisen läheisyydestä. Painautuu tyytyväisesti ihmistä vasten silityksien aikana. Erityisesti neiti on tykästynyt tarhan yhteen miespuoliseen työntekijään. 

Milanda on omanarvon tunteva neiti, itsevarma eikä reagoi muihin koiriin kävellessä niiden ohi.  Milanda asuttaa häkkiään yksin, vaikka Adina kertoi että pian tarhalle tulonsa jälkeen yksi pihalla olleista nartuista oli päässyt Milandan luo, eikä neiti ollut provosoitunut yllätyksestä yhtään. Ehkä Milanda saa myöhemmin sopivan uroskoiran kaveriksi.

Milanda on tyypiltään tanakka ja tiivis runkoinen, korkeutta n.50 cm  ja painoa  nyt 30 kg tietämillä.

Milanda on arviolta n.2 vuotias, joten odotettavissa on Milandan vielä vähän rakentuvan ja kehittyvän aikuisemmaksi, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Voimaa ja tahtoa neidistä löytyy varmasti halutessaan, joten  tulevalla kodilla 0n oltava kokemusta molossirotuihin kuuluvista koirista entuudestaan, ja niiden perimätyyppiseen käytökseen. Neidille hakusessa on liikunnallinen ja sitoutunut koti, jossa koulutus ja ohjaus pohjautuu, ja etenee vain positiiviseen vahvistamiseen ja palkitsemiseen. Milandasta saa varmasti moneen aktiiviseen touhuamiseen oivan kaverin, ja kainalokaverin rauhallisiin kotihetkiin. Milandaa ei tulla luovuttamaan ensimmäiseksi koiraksi, eikä toisen nartun kaveriksi. Myöskään dominoivan uroksen seuraksi Milandasta ei ole. Lapsiin ja kissoihin suhtautumista ei toistaiseksi tiedetä.

Päivitykset

26.11.2019
Milanda saapui omaan kotiinsa Suomeen 9.11.2019

18.8.2019
Kaunis neiti Milanda on varattu ikiomaan kotiinsa.

2.7.2019
Aktiivimme tapasivat iloisen neidin odottamassa huomiota itselleen. Milanda norkoili odottavaisena häkissään, kun ihmiset pyörivät lähistöllä.  Uteliaana seurasi tapahtumia ja tyttö koittikin tunkea itseään aidan raoista, jotta pääsisi lähemmäs ihmistä. Milanda on silminnähden onnellinen, kun aktiivimme menivät hänen aitaukseensa. Milanda painoi jättimäisen päänsä syliin ja nojasi koko painollaan (eli ei ihan huomaamattomasti) ihmistä vasten. todella luottavainen neiti, hyvin käsiteltävissä ja häntä sai koskea mihin vain, ja kaikki kosketus oli mieluista. Milanda päästetään vapaaksi jaloittelemaan ladon peräosaan. Muiden koirien haukkuessa Milanda ei ole moksiskaan, eikä neiti ota muihin koiriin mitään kontaktia. Hajut kiinnostaa neitiä todella paljon ja haistelemaan päästyään muu maailma ja ihmisetkin hetkeksi unohtuvat.  Milanda on innokas ja aktiivisen oloinen koira, mutta se osaa rauhoittua  nopeasti eikä ole mikään häslä tavattaessa. Milandan ei kuulla haukkuvan ollenkaan. Adina ottaa Milandan hihnaan ja tyttö lähtee muina koirina kävleemään haukkuvan häkkirivistön ohi Adinan rinnalla ja jää omaan häkkiinsä katselemaan haikeana, kun jatkamme matkaa. Neiti on hyvin leveäselkäinen, hieman ehkä pulleakin mutta ruumiinrakenne neidillä on todella skrode ja laatikkomainen.

olisiko pian Milandan päästä omaan osaavaan kotiin, jossa liikunta, aktiivinen elämäntapa ja rauhalliset kainalohetket eivät loppuisi kesken?
uusia kuvia ja video lisätty.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Milandan rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Milanda saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Milanda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot:  Anne Huhtala

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.