Päivitetty 16.08.2020

Kodin saanut koira: BITSY


Syntymäaika: 2/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One rescue association / Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
04.08.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. OneVetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan, sekä ulko- ja sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.

Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Romanialainen nainen oli löytänyt pennut Bitsyn ja Sorellan tyhjältä pihalta. Pihan viereinen naapuri oli uhannut tappaa koirat, jonka vuoksi nainen toi koirat turvaan Cosoban tarhalle. Bitsy on todennäköisesti Sorellan sisar.

Bitsy on iloinen ja sosiaalinen, arviolta noin 1,5 vuotias koiraneiti. Bitsy jakaa häkkinsä Sorellan kanssa ja kaksikko tulee hienosti toimeen keskenään. Bitsy antaa myös vieraiden ihmisten koskea, mutta tuttu Adina saa koskea sitä ihan miten vaan. Bitsy on iloinen höseltäjä, joka nauttii suunnattomasti kaikesta saamastaan huomiosta, ja se hakeutuu itse vieraiden ihmisten lähelle.

Suloisella Bitsyllä on arvion mukaan painoa noin 7-7,5 kg ja säkäkorkeutta noin 35 cm. Bitsy on valmis lentämään Suomeen noin neljän viikon kuluttua.

08.08.2020
Bitsy saapui vihdoinkin pitkän odotuksen jälkeen Suomeen omaan kotiin <3

14.12.2019
Bitsy on varattu Suomeen omaan kotiin.

23.10.2019
Ihanan Bitsyn varaus peruttiin, koska testeissä todettiin, että tytöllä on sydänmato. Tämä pieni suloinen neiti palaa siis omaa kotiaan etsiviin koiriin. Bitsy tulee saamaan hoitoa sydänmatoon Romaniassa jo ennen saapumista Suomeen, sydänmadon hoitovaste on hyvä. Bitsyllä ei ole ollut mitään kliinisiä oireita sydänmatoon liittyen, vaan se on oma suloinen, iloinen ja reipas itsensä.

14.09.2019
Bitsy on varattu omaan kotiin Suomeen.

17.08.2019
Bitsy on saanut useita kotiehdokkaita, joten neidistä ei tällä hetkellä oteta enempää kyselyitä vastaan. Kiitos kaikille!

04.08.2019
Bitsy on lisätty adoptio-ohjelmaan.
________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bitsy saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bitsy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bitsyn yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.