Päivitetty 28.12.2019

Kodin saanut koira: BUNNI (Ophelian pennut)


Syntymäaika: Noin 3/2018
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Suomessa (Turku toistaiseksi)
Kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 14.12.2019
Heinäkuussa 2018 Ioana Bodealta tuli adoptio-ohjelmaan Ophelia ja Ophelian kuusi pentua, Piti, Roti, Bunni, Kiddi, Joj ja Lissa. Ioana kertoi meille Ophelian tarinan, joka on melko tyypillinen Romaniassa mutta silti aina yhtä surullinen. Ioanan ystävä oli huomannut Ophelian pentuineen kotinsa läheltä, tien varresta. Tällöin yksi pennuista oli menehtynyt auton alle, ja myöhemmin vielä kaksi muuta huonokuntoista pentua menehtyivät. Kuusi pentua jäi henkiin ja pääsi Ophelian kanssa turvaan Ioanan avustuksella. Ophelia ja pennut muuttivat One Rescue Associationin tarhalle, josta ne etsivät sitä omaa kotiaan.

Bunni, nykyiseltään Pupu, lensi omaan kotiin 30.3.2019. Se pääsi aikuiskotiin jossa valmiiksi löytyi koirakavereita ja myös kissoja. Pupun reaktion kissoihin kokeiltiin tarhalla, eikä poika näistä ollut kiinnostunut. Kotona ollessaan kissat ovat käyneet puskemassa Pupua ja liikkuneet vapautuneesti sen ympärillä ja lähellä. Pupu on ollut ok näissä tilanteissa mutta valitettavasti kotona on nyt muutamaan otteeseen käynyt niin, että kun ihmiset ovat olleet poissa kotoa, jokin tapahtuma laukaisi sen, että koirat ja kissat ovat ajautuneet kohtalokkaisiin tilanteisiin ja kaksi kissaa on menehtynyt. Pupun ihmiset eivät koe, että Pupu pahuuttaan olisi tehnyt kissoille pahaa. Pupun ollessa vielä aika leikkisä kakara ja melko kookas kaveri, saattaa olla, että Pupu ei ole ymmärtänyt miten kissojen kanssa voi leikkiä. Myös perheen muut koirat ovat olleet tilanteissa mukana. Tässä tilanteessa olemme tulleet siihen päätökseen, että on turvallisinta hakea Pupulle uutta kotia ja se tulee etsimään sitä 14.12.2019 alkaen. Näistä tapahtumista johtuen, Pupua ei lähtökohtaisin luovuteta kissakotiin.

Pupulle moni asia oli kovin jännittävä, mutta koirakaveriensa avulla se vapautui kuitenkin melko pian kotona, ulkoilun kanssa kesti hieman pidempää vaikka kaverit olisivat mukana. Pupu on kuitenkin edistynyt ulkoilunkin kanssa. Sitä ei kuitenkaan luovuteta liian vilkkaalle alueelle, sillä esim vilkas liikenne stressaa sitä kovasti. Pupu on asunut omakotitalossa isolla pihalla ja se olisi ehdottomasti ideaalisin vaihtoehto myös tulevan kodin suhteen. Sisätiloissa Pupu on pääsääntöisesti sisäsiisti. Tarkoittaen, että jos ovat työpäivän ajan kellarikerroksessa, Pupu ei oikein miellä sitä sisätilaksi ja saattaa tehdä pissat päivän aikana. Yläkerrassa ollessaan on ollut sisäsiisti. Hieman pentumaista tavaroiden jyrsimistä esiintyy jonkin verran, mutta se on keskittynyt lähinnä alakerran koirasohvan tyynyihin.

Pupu tulee moitteettomasti toimeen perheen muiden koirien kanssa, narttujen sekä uroksen ja rakastaa leikkiä näiden kanssa. koemme, että Pupulle tulisi löytyä kiva, kiltti koirakaveri ennestään joka voisi toimia leikkikaverina sille sekä myös tukena uuden oppimisessa.

Pupu jännittää aluksi uusia tuttavuuksia, joten on tärkeää huomioida tämä ja antaa Pupulle aikaa itse todeta ihmiset harmittomaksi ja kivoiksi tyypeiksi. Kun se on tutustunut ihmisiin, se on valloittava, avoin ja kiva tyyppi ja hakeutuu ihmisen lähelle ja nauttii rapsutuksista ja huomiosta. Uuden perheen tulee olla koirakokemusta omaava, mielellään myös aremmista ja varovaisemmista koirista kokemusta omaava. Lapsiperheeseen Pupu harkitaan erittäin, erittäin huolellisesti, sen ollessa hieman herkästi huolestuvaa sorttia. Positiivisten kokemusten ja luomalla sille mahdollisuuksia tottua, oppia ja tehdä, se varmaan saa lisää itsevarmuutta tekemisiinsä.

Pupu on kastroitu, se on uudelleentestattu sydänmatoa ja leishmanioosia vastaan ja tulokset ovat negatiiviset. Kokoa Pupulla on noin 60cm ja painoa 22kg. Tällä hetkellä Pupu vielä asustaa Turussa, mutta pian se saattaa joutua siirtymään kotihoitoon (hoitopaikasta ei vielä varmuutta).

Päivitykset

28.12.2019
Pupun perheen kanssa ollaan tultu siihen päätökseen, että Pupu jatkaa osana heidän perhettään. Pupu tulee hyvin toimeen siellä muiden kanssa ja on ihmisiä kohtaan avoin ja rakastettava. Riskit on käyty läpi ja kaikkien eläinten turvallisuus huomioidaan tulevaisuudessa entistä huolellisemmin.

14.12.2019
Pupu palautuu sivuille, uutta kotia etsimään.

10.4.2019
Bunni pääsi lentämään kotiin 30.3.2019 ja on perheensä ja uusien koirasisarustensa avulla päässyt hienosti kiinni kotikoiran saloihin.

25.2.2019
Ja niin koitti myös se päivä, jolloin Bunnin nimen eteen tulee teksti Varattu. Ophelian jengin viimeisin jäsen varattiin omaan kotiin. Bunnia odotetaan kovasti saapuvan kotiin, ja se pääsee oppimaan ja nauttimaan kotikoiran elämästä heti kun vaan mahdollista.

27.1.2019
Iloinen, loikkiva, suurehko kakara. Siinä sanoja mitkä kuvastaa Bunnia. Tällä hetkellä Bunni vielä jakaa häkkiä äitinsä Ophelian kanssa, jolta saakin paljon tukea. Pian Ophelia muuttaa kuitenkin omaan perheeseensä Suomeen, jolloin Bunni on ainoa jäljelle jäänyt Ophelian tiimistä. Koirakaverista olisi tukea Bunnille kotona, mutta ei ole välttämättömyys. Ihanaa olisi mikäli sitä omaa pihaa löytyisi, jossa pääsisi telmimään sitten kun aika on oikea. Lisätty kuvia ja video.

9.12.2018
Marraskuun reissulla meidän kolmikko tapasivat jälleen Bunnin. Bunni on kasvanut huimasti ja onkin muuttunut melko komeaksi nuorukaiseksi. Bunni on Ophelian pennuista ainoa joka edelleen etsii kotiaan, kaikki muut ovat jo lentäneet Suomeen tai odottavat lentovuoroaan. Myös Ophelia etsii yhä kotiaan. Tapaamisen alussa Bunnia jännittää melko paljon, mutta kehitystä kuitenkin tapahtuu nopeasti ja syötyään ensin nameja maasta poika uskaltaa pian myös ottaa niitä suoraan kädestä. Alkuun Bunni käy välillä ottamassa pienen hengähdystauon kopissa, mutta palaa aina hetken päästä takaisin. Bunni on utelias ja potentiaalinen koira kenelle tekisi hyvää päästä pian omaan kotiin. Kamera on Bunnin mielestä aika jännittävä esine ja hajuhuivi olikin huomattavasti mieluisampi pojan mielestä.

Emo Opehlia matkaa pian Suomeen omaan kotiinsa, jolloin Bunni on ainoa Ophelian porukasta joka yhä odottaa tarhalla oman kodin löytymistä.

19.10.2018
Bunni tulee äkkiseltään katsomaan kameraa kiinnostuneena ja on utelias, mutta suhtautuu varovaisesti vieraisiin ja tilanne on selkeästi Bunnille outo. Äitinsä Ophelian peesissä uskaltaa tulla ja jopa innostuu, mutta muuten hakee paljon turvaa kopistaan. Bunnin tekisi hyvä päästä pian omaan kotiinsa. Bunni asuu äitinsä ja aremman siskonsa Lissan kanssa.

5.9.2018
Bunni ja muut sisarukset ovat kasvaneet ja nyt Bunni asustelee yhdessä emonsa Ophelian ja siskonsa Lissan kanssa. Sisaruskatraasta Joj varattiin jurui omaan kotiinsa, ensimmäisenä Ophelian pennuista. Bunni pääsi myös äskettäin ensimmäistä kertaa ulkoilemaan tarhan nurmialueella remmissä. Videolta näette tämän tapahtuman, joka Bunnin mielestä oli sangen outoa mutta silti aika siistiä!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Bunni saapuu Suomeen kastroituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bunni on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Bunni kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bunnin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.