Päivitetty 10.04.2019

Kodin saanut koira: BUNNI (Ophelian pennut)


Syntymäaika: Noin 3/2018
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Cosoba/Ioana Bodea)
Kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 9.12.2018
Ioana Bodea on yksityinen eläinsuojelija joka on perinyt eläinrakkautensa omilta vanhemmiltaan ja isovanhemmiltaan. Ioana toimii vapaaehtoisena työntekijänä One Rescue Associationin tarhalla, Cosobassa, jossa hänellä on paikkoja myös omille suojateilleen joista suuri osa on Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Heinäkuussa 2018 Ioanalta tuli adoptio-ohjelmaan Ophelia ja Ophelian kuusi pentua, Piti, Roti, Bunni, Kiddi, Joj ja Lissa. Ioana kertoi meille Ophelian tarinan, joka on melko tyypillinen Romaniassa mutta silti aina yhtä surullinen. Ioanan ystävä oli huomannut Ophelian pentuineen kotinsa läheltä, tien varresta. Tällöin yksi pennuista oli menehtynyt auton alle, ja myöhemmin vielä kaksi muuta huonokuntoista pentua menehtyivät. Kuusi pentua jäi henkiin ja pääsi Ophelian kanssa turvaan Ioanan avustuksella. Ophelia ja pennut muuttivat One Rescue Associationin tarhalle, josta ne etsivät sitä omaa kotiaan.

Aktiivimme tapasivat Bunnin marraskuussa, ja hetken mietittyä se uskalsi tulla syömään nameja kädestä. Tuttujen kanssa poika onkin reippaampi mutta uskomme, että kotiolot saisivat pojan avautumaan paremmin. Potentiaalia löytyy valtavasti, jo lyhyen vierailun aikana Bunni uskalsi tehdä lähempää tuttavuutta vieraiden kanssa ja poika vaikuttaa kovin uteliaalta ja lempeältä kaverilta, jolle kaikki vaan on niin kovin uutta. Emo Opehlia matkaa pian Suomeen omaan kotiinsa, jolloin Bunni on ainoa Ophelian porukasta joka yhä odottaa tarhalla oman kodin löytymistä.

Arviolta Bunni kasvaa aikuisena noin 50-55cm/18-20kg koiraksi. Tämä on kuitenkin vain arvio.

Päivitykset

10.4.2019
Bunni pääsi lentämään kotiin 30.3.2019 ja on perheensä ja uusien koirasisarustensa avulla päässyt hienosti kiinni kotikoiran saloihin.

25.2.2019
Ja niin koitti myös se päivä, jolloin Bunnin nimen eteen tulee teksti Varattu. Ophelian jengin viimeisin jäsen varattiin omaan kotiin. Bunnia odotetaan kovasti saapuvan kotiin, ja se pääsee oppimaan ja nauttimaan kotikoiran elämästä heti kun vaan mahdollista.

27.1.2019
Iloinen, loikkiva, suurehko kakara. Siinä sanoja mitkä kuvastaa Bunnia. Tällä hetkellä Bunni vielä jakaa häkkiä äitinsä Ophelian kanssa, jolta saakin paljon tukea. Pian Ophelia muuttaa kuitenkin omaan perheeseensä Suomeen, jolloin Bunni on ainoa jäljelle jäänyt Ophelian tiimistä. Koirakaverista olisi tukea Bunnille kotona, mutta ei ole välttämättömyys. Ihanaa olisi mikäli sitä omaa pihaa löytyisi, jossa pääsisi telmimään sitten kun aika on oikea. Lisätty kuvia ja video.

9.12.2018
Marraskuun reissulla meidän kolmikko tapasivat jälleen Bunnin. Bunni on kasvanut huimasti ja onkin muuttunut melko komeaksi nuorukaiseksi. Bunni on Ophelian pennuista ainoa joka edelleen etsii kotiaan, kaikki muut ovat jo lentäneet Suomeen tai odottavat lentovuoroaan. Myös Ophelia etsii yhä kotiaan. Tapaamisen alussa Bunnia jännittää melko paljon, mutta kehitystä kuitenkin tapahtuu nopeasti ja syötyään ensin nameja maasta poika uskaltaa pian myös ottaa niitä suoraan kädestä. Alkuun Bunni käy välillä ottamassa pienen hengähdystauon kopissa, mutta palaa aina hetken päästä takaisin. Bunni on utelias ja potentiaalinen koira kenelle tekisi hyvää päästä pian omaan kotiin. Kamera on Bunnin mielestä aika jännittävä esine ja hajuhuivi olikin huomattavasti mieluisampi pojan mielestä.

19.10.2018
Bunni tulee äkkiseltään katsomaan kameraa kiinnostuneena ja on utelias, mutta suhtautuu varovaisesti vieraisiin ja tilanne on selkeästi Bunnille outo. Äitinsä Ophelian peesissä uskaltaa tulla ja jopa innostuu, mutta muuten hakee paljon turvaa kopistaan. Bunnin tekisi hyvä päästä pian omaan kotiinsa. Bunni asuu äitinsä ja aremman siskonsa Lissan kanssa.

5.9.2018
Bunni ja muut sisarukset ovat kasvaneet ja nyt Bunni asustelee yhdessä emonsa Ophelian ja siskonsa Lissan kanssa. Sisaruskatraasta Joj varattiin jurui omaan kotiinsa, ensimmäisenä Ophelian pennuista. Bunni pääsi myös äskettäin ensimmäistä kertaa ulkoilemaan tarhan nurmialueella remmissä. Videolta näette tämän tapahtuman, joka Bunnin mielestä oli sangen outoa mutta silti aika siistiä!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Bunni saapuu Suomeen kastroituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bunni on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Bunni kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bunnin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa