Päivitetty 20.12.2018

Kodin koira: KIDDI (Ophelian pennut)


Syntymäaika: Noin 3/2018
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Cosoba/Ioana Bodea)
Ei kastroitu

Perustiedot ja tausta

(Päivitetty 19.10.2018)
Ioana Bodea on yksityinen eläinsuojelija joka on perinyt eläinrakkautensa omilta vanhemmiltaan ja isovanhemmiltaan. Ioana toimii vapaaehtoisena työntekijänä One Rescue Associationin tarhalla, Cosobassa, jossa hänellä on paikkoja myös omille suojateilleen joista suuri osa on Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Tapasimme Ioanan käydessämme heinäkuussa taas Romaniassa. Kyseisesltä reissulta Ioanalta tulee ohjelmaan Ophelia ja Ophelian kuusi pentua, Piti, Roti, Bunni, Kiddi, Joj ja Lissa. Ioana kertoi meille Ophelian tarinan, joka on melko tyypillinen Romaniassa mutta silti aina yhtä surullinen. Ioanan ystävä oli huomannut Ophelian pentuineen kotinsa läheltä, tien varresta. Tällöin yksi pennuista oli menehtynyt auton alle, ja myöhemmin vielä kaksi muuta huonokuntoista pentua menehtyivät. Kuusi pentua jäi henkiin ja pääsi Ophelian kanssa turvaan Ioanan avustuksella. Ophelia ja pennut muuttivat One Rescue Associationin tarhalle, josta ne nyt alkavat etsiä sitä omaa kotiaan.

Kiddi on yksi pojista. Kiddi on veljensä Pitin tavoin enemmän mallia pötkylä kuin pitkäkoipi. Kiddi tulee tervehtimään meitä, kiertää häkkiä nuuskutellen ja myös ilakoiden, mutta hän on paljon rauhallisempi kuin esimerkiksi Piti ja Roti. Kiddi ei tee itsestään numeroa ja istuu mielellään tarkkailemassa tilannetta hieman kauempaa. Kiddi peesaa paljon rohkeimpien pentujen vanavedessä, joten voisi kuvitella että hän hyötyisi kovasti tasapainoisesta, kiltistä koirakaverista kotona.

Arvion mukaan Kiddistä kasvaa aikuisena noin 40cm, 10-12kg. Tämä on kuitenkin vaan arvio.

Päivitykset

20.12.2018
Kiddi on turvallisesti matkustanut Suomeen ja oman perheensä kanssa omaan kotiin. Kaikkea hyvää pikkuinen <3

14.11.2018
Kiddi varattiin neljäntenä Ophelian pennuista. Omaa perhettään odottaa vielä pojat Bunni ja Piti.

19.10.2018
Kiddi yrittää kovasti olla rohkea ja halua tulla vieraiden luokse on kova, mutta uskallusta ei ihan vielä ole riittävästi. Menee todella paljon sisarustensa peesissä, ja saa paljon tsemppiä näiltä. Kiddi tykkää seurailla tilanteita tarkasti. Kiddillekin tekisi hyvää päästä pian pois tarhalta ja luulemme, että Kiddi hyötyisi paljon siitä, että kotona olisi kiltti, tasapainoinen koirakaveri ennestään.

5.9.2018
Kiddi rakastaa telmimistä ja leikkimistä muiden kanssa. Poika varmasti arvostaisi kovasti omaa kivaa kaveria isoveljen tai isosiskon muodossa, joka olisi kiltti ja lempeä mutta vielä jaksaisi myös leikkiä. Kiddi asuu nyt Rotin, Jojn ja Pitin kanssa samassa häkissä kun taas Ophelia on muuttanut toiseen häkkiin Lissan ja Bunnin kanssa. Pennut kasvoivat nyt sen verran, että oli parempi jakaa tämän pienen perheen kahteen häkkiin.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Kiddi saapuu Suomeen kastroituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kiddi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Kiddi kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kiddin yhteyshenkilö on Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.