Päivitetty 27.12.2018

Kodin saanut koira: VENNE (Vinttaripentue)


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kastroitu

Perustiedot ja taustat
(18.11.2018)

Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan.

Kevät on rankkaa aikaa eläinsuojelijoille. Pentuja tulvii ovista ja ikkunoista ja autettavia on paljon enemmän kuin auttajia. Jonkin aikaa sitten Onevetin tarhan ulkopuolelle oli jätetty kaksi suljettua muovilaatikkoa. Näiden kahden laatikon sisältä paljastui 11 todella huonokuntoista pentua, joilla oli muun muassa kapia. Pennut otettiin tarhalle ja ne pääsivät hoitoon. Huonosta kunnostaan huolimatta jokainen niistä sinnitteli ja piti elämänlangasta kiinni. Kaksi niistä sairastui vielä kaiken lisäksi penikkatautiin, mutta tämäkään ei saanut näitä elämäniloisia pentusia nujertumaan. Kaikki 11 pentua pääsivätkin etsimään kotejaan adoptio-ohjelmastamme. Suurin osa sisaruksista on jo kotona, mutta muutama jo aikuiseksi tarhalla varttunut yksilö etsii vielä sitä omaa omistajaansa. Yksi näistä on Venne.

Niinkuin tiimi nimestä voi päätellä, näissä pennuissa on rotuperimässä vinttikoiraa. Harkitessasi Vennen adoptiota, on hyvä tutustua vinttikoirien luoteeseen sekä käyttäytymiseen, sillä siitä voi saada paljon informaatiota siitä, millainen koira tästä pennusta on kasvamassa. Huolellisien ja rakastavan kasvatuksen pennut tulevat jokatapauksessa tarvitsemaan.

Venne on juuri sellainen koira kenet voisi laittaa vain takin sisään ja kantaa kotiin kenenkään huomaamatta. Venne on suorastaan UPEA, niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Sen luonteessa ei ole mitään moittimista ja tämän nuorukaisen iloista puuhastelua oli ihanaa seurata. Venne vaikuttaa aika aktiiviselta pojalta eli tulevan perheen tulee varautua siihen, että Venne tulee tarvitsemaan riittävän liikunnan lisäksi aivojumppaa ja nenätöitä. Venne oli pentuna mahdollisesti sisarusporukassa se kiusattu tyyppi, mutta tämä ei ole jättänyt Vennen minkäänlaisia jälkiä, vaan poika tulee mainiosti kaikkien muiden kanssa toimeen. Ihminen on Vennelle kuitenkin aivan kaikki kaikessa ja jokainen vierailija otetaan iloisin pusuin vastaan. Venne ei hauku ollenkaan tarhalla.

Saalisviettinsä vuoksi Venneä ei luovuteta kotiin, jossa on kissoja.

Venne on noin 60-65cm korkea.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

27.12.2018
Venne lensi omaan kotiinsa 19.12.2018.

06.12.2018
Suloinen ja äärinmäisen ihmisrakas Venne on viimein varattu omaan kotiinsa <3

18.11.2018
Tapasimme sydämet sulattavan Venne syys-lokakuun vaihteessa. Venne asustaa tällä hetkellä hyvin aran narttukoiran kanssa ja onkin kaikessa reippaudessaan mieletön tuki tälle aremmalle osapuolelle. Venne otti jälleen meidät kaikki iloisena vastaan, mutta tällä kertaa kaiken poukkoilun ohella jaksoi todella hienosti rauhoittua ja keskittyä nameihin ja rapsutuksiin. Muutos Vennessä tämän vuoden puolella on ollut aivan mieletön ja poikaa ei kuvailtukaan millään muulla sanalla kuin täydellinen. Venne tuntuu koiralta, joka sopisi moneen erilaiseen menoon, kunhan sillä on vaan ihminen mukana. Vennen monet sisarukset eivät ole Suomen päässä osoittaneet omaavansa kovinkaan suurta saalisviettiä. Jokainen sisaruksista on kotiutunut myös erinomaisesti ja ilostuttavat perheitään päivittäin ihan vaan täydellisen pirtsakalla olemuksellaan. Olisiko Vennellä paikka ilahduttamassa sinun arkeasi?

Lisätty Vennelle video ja kuvia.

26.08.2018
Aktiivimme tapasivat Vennen heinäkuussa ja pojalla pyyhkii erittäin hyvin. Venne on siirtynyt asumaan ulkohäkkeihin ja poika on kokenut aivan täydellisen muutoksen käytöksessä aikaisempaan verrattuna. Nyt Venne melkeinpä liimautui ihmiseen kiinni ja nautiskeli todenteolla rapsutteluista ja huomiosta. Venne oli tapaamishetkellä yllättävän rauhallisen oloinen, eikä häseltänyt turhia. Tietenkin oli innoissaan vieraista ja ujompien koirien kanssa käytetyn hajuhuivin Venne meni noutamaan leluksi ihan omatoimisesti. Toki enemmän rentouduttuaan poika otti pari iloista pikkuspurttia ympäri häkkiä. Venne on aivan valmis kotikoira, jolta puuttuu enää se oma koti.

Venne on saanut myös hyvin painoa lisää ja näyttääkin paljon paremmalta.

29.04.2018
Maaliskuussa aktiivimme pääsivät jälleen tapaamaan ihanaa Venneä. Venne asustaa vielä sisähäkeissä ja on edelleen aika laihassa kunnossa. Vennen kuvailtiin olevan todella perus vinttarin oloinen poika, jonka juoksemista on lumoavaa katsella. Koira näyttää kuin lentävän , niin kevyt ja kantava sen askel on. Enimmäkseen Venne edelleen tykkäsi puuhailla omia juttujaan, juosta kavereiden kanssa pitkin sisäpihaa ja seuraili miellellään tällä päivityshetkellä jo kotiinsa lentäneen Velvet-siskonsa puuhailuja. Laumassa Venne onkin todella sopuisa ja selvästi nauttii muiden koirien seurasta. Vieraat Venne kuitenkin kävi mielellään haistelemassa ja oli tulijoista todella innoissaan, vaikka ei niin kauheasti tykkääkään lähelle tulla. Vinttarimaiseen tapaan Venne onkin selvästi välinpitämättömämpi vieraita kohtaan, mutta omalle perheelle tämä poika tulee varmasti olemaan mitä uskollisin ja hienoin kumppani <3

04.01.2018
Marraskuussa aktiivimme tapasivat jälleen ihanan Vinttaripentueen. Pentueen jäsenet ovat varttuneet jo aikuisikään ja jatkavat kodin etsintää aikuisten koirien kategoriasta.

Vennen elämässä kaikki on edelleen samalla mallilla. Se asustaa tarhan sisähäkeissä ja on tajuttoman laihassa kunnossa. Venne tapansa mukaan pysytteli mieluummin hieman kauempana ja touhusi omiaan aktiiviemme saapuessa häntä moikkaamaan. Venne kuitenkin lähestyi aktiiveitamme ja tuli moikkaamaan heitä. Venne antaa käsitellä itseään, mutta ymmärrettävästi ei ole vain niin tottunut ihmisen kosketukseen. Venne tulee tarvitsemaan aikaa ja sitä ei koskaan tiedä minkälainen kainaloinen ja pusupoika hänestäkin vielä kuoriutuu omaan kotiin päästyään.

17.10.2017
Tapasimme Vennen syyskuisella reissullamme ja poika oli entisellään.  Venne on selvästi vinttaripennuista itsenäisin ja jolkotteleekin pihalla paljon omia menojaan. Muiden koirien kanssa Venne tulee todella hyvin toimeen ja leikkikin Team Mayors-pentueeseen kuuluvan Zeldan kanssa hyvän tovin. Leikkikaluna toimineesta sukasta ei tullut riitaa. Ruokaansa Venne edelleen puolustaa, mutta onkin äärimmäisen laihassa kunnossa. Venne on muiden monen sisaruksensa tapaan erittäin stressaantunut tarhalla ja luultavasti kärsiikin kroonisesta nälästä. Toivottavasti Vennen koti pian löytäisi hänet, jotta saataisiin poika kotiin.

02.08.2017
Venne oli ottanut suuren harppauksen parempaan sitten toukokuun yhdistysreissun. Poika tassutteli pihalla ja koiralaumassa paljon varmemmin ja osallistui muiden koirien leikkeihin. Jos leikit yltyivät liian rajuiksi, niin Venne jopa uskaltautui komentamaan muita. Poika tulee kuitenkin hyvin muiden kanssa toimeen, eikä pihalla ollessa ilmennyt ongelmia. Venne puolustaa edelleen ruokaansa muilta koirilta. Venne tarvitsee koirakokeneen perheen, jolla on myös tietotaitoa koiran ruoka-aggressiivisuudesta.

31.05.2017
Kun toukokuu taas koitti, aktiivimme matkasivat Romaniaan tapaamaan yhteistyötarhoillamme asustelevia koiria. Aktiivimme tapasivat muun muassa äärimmäisen komean Vennen. Pojasta tulee upeampi näky päivä päivältä. Tällä kertaa Venne ei kuitenkaan ollut kovinkaan kiinnostunut ihmisistä, vaan porhalsi omilla menoillaan pihalla. Venne vaikutti myös hieman ujolta ja pojan olisikin hyvä päästä pian omaan kotiinsa, jotta tarhaelämä ei aiheuta Vennelle lisää takapakkia. Venne lähestyi aktiivejamme loppujen lopuksi omia aikojaan ja antoi käsitellä tällöin hienosti. Toisten koirien kanssa Venne vaikuttaa tulevan hyvin toimeen.

——————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Venne saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Venne on mikrosiru sekä EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.