Päivitetty 29.04.2018

Kotia etsivä koira: VENNE (Vinttaripentue)


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kastroitu

 

 

 

Perustiedot ja taustat

Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan.

Kevät on rankkaa aikaa eläinsuojelijoille. Pentuja tulvii ovista ja ikkunoista ja autettavia on paljon enemmän kuin auttajia. Jonkin aikaa sitten Onevetin tarhan ulkopuolelle oli jätetty kaksi suljettua muovilaatikkoa. Näiden kahden laatikon sisältä paljastui 11 todella huonokuntoista pentua, joilla oli muun muassa kapia. Pennut otettiin tarhalle ja ne pääsivät hoitoon. Huonosta kunnostaan huolimatta jokainen niistä sinnitteli ja piti elämänlangasta kiinni. Kaksi niistä sairastui vielä kaiken lisäksi penikkatautiin, mutta tämäkään ei saanut näitä elämäniloisia pentusia nujertumaan. Nyt näiden 11 onnekkaan viikarin on aika aloittaa kodin etsintä adoptio-ohjelmassamme.

Vinttaria pentue on kunnon hulivili pentue. Voimme siis luvata tuleville perheille aimo annoksen pentuenergiaa! Pennut ovat reippaita, sosiaalisia, leikkisiä ja äärettömän kauniita. Jokaisesta niistä alkaa pikkuhiljaa kuoriutua se oma persoona esiin ja niistä kasvaa hitaasti ja varmasti jokaisesta omanlaisensa persoona. Niinkuin tiimi nimestä voi päätellä, näissä pennuissa on rotuperimässä vinttikoiraa. Harkitessasi Vennen adoptiota, on hyvä tutustua vinttikoirien luoteeseen sekä käyttäytymiseen, sillä siitä voi saada paljon informaatiota siitä, millainen koira tästä pennusta on kasvamassa. Huolellisien ja rakastavan kasvatuksen pennut tulevat jokatapauksessa tarvitsemaan.

Venne on juuri sellainen koira kenet voisi laittaa vain takin sisään ja kantaa kotiin kenenkään huomaamatta. Venne on suorastaan UPEA, niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Sen luonteessa ei ole mitään moittimista ja tämän pennun iloista puuhastelua oli ihanaa seurata. Venne vaikuttaa aika aktiiviselta pojalta eli tulevan perheen tulee varautua siihen, että Venne tulee tarvitsemaan riittävän liikunnan lisäksi aivojumppaa ja nenätöitä.

Epäilemme Vennen olevan kiusattu sisarusporukassa, sillä pojasta löytyi jonkin verran hampaanjälkiä. Tämä ei näytä ainakaan tähän mennessä vaikuttaneen poikaan mitenkään erityisesti, mutta Venne puolustaa omaa ruokaansa jonkin verran, joka tulevan perheen on hyvä ottaa huomioon.

Saalisviettinsä vuoksi Venneä ei luovuteta kotiin, jossa on kissoja.

Vinttaripennut tulevat aikuisena olemaan noin 50-60cm korkeita.

Venne ei hauku tarhalla.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

29.04.2018
Maaliskuussa aktiivimme pääsivät jälleen tapaamaan ihanaa Venneä. Venne asustaa vielä sisähäkeissä ja on edelleen aika laihassa kunnossa. Vennen kuvailtiin olevan todella perus vinttarin oloinen poika, jonka juoksemista on lumoavaa katsella. Koira näyttää kuin lentävän , niin kevyt ja kantava sen askel on. Enimmäkseen Venne edelleen tykkäsi puuhailla omia juttujaan, juosta kavereiden kanssa pitkin sisäpihaa ja seuraili miellellään tällä päivityshetkellä jo kotiinsa lentäneen Velvet-siskonsa puuhailuja. Laumassa Venne onkin todella sopuisa ja selvästi nauttii muiden koirien seurasta. Vieraat Venne kuitenkin kävi mielellään haistelemassa ja oli tulijoista todella innoissaan, vaikka ei niin kauheasti tykkääkään lähelle tulla. Vinttarimaiseen tapaan Venne onkin selvästi välinpitämättömämpi vieraita kohtaan, mutta omalle perheelle tämä poika tulee varmasti olemaan mitä uskollisin ja hienoin kumppani <3 

04.01.2018
Marraskuussa aktiivimme tapasivat jälleen ihanan Vinttaripentueen. Pentueen jäsenet ovat varttuneet jo aikuisikään ja jatkavat kodin etsintää aikuisten koirien kategoriasta.

Vennen elämässä kaikki on edelleen samalla mallilla. Se asustaa tarhan sisähäkeissä ja on tajuttoman laihassa kunnossa. Venne tapansa mukaan pysytteli mieluummin hieman kauempana ja touhusi omiaan aktiiviemme saapuessa häntä moikkaamaan. Venne kuitenkin lähestyi aktiiveitamme ja tuli moikkaamaan heitä. Venne antaa käsitellä itseään, mutta ymmärrettävästi ei ole vain niin tottunut ihmisen kosketukseen. Venne tulee tarvitsemaan aikaa ja sitä ei koskaan tiedä minkälainen kainaloinen ja pusupoika hänestäkin vielä kuoriutuu omaan kotiin päästyään.

17.10.2017
Tapasimme Vennen syyskuisella reissullamme ja poika oli entisellään.  Venne on selvästi vinttaripennuista itsenäisin ja jolkotteleekin pihalla paljon omia menojaan. Muiden koirien kanssa Venne tulee todella hyvin toimeen ja leikkikin Team Mayors-pentueeseen kuuluvan Zeldan kanssa hyvän tovin. Leikkikaluna toimineesta sukasta ei tullut riitaa. Ruokaansa Venne edelleen puolustaa, mutta onkin äärimmäisen laihassa kunnossa. Venne on muiden monen sisaruksensa tapaan erittäin stressaantunut tarhalla ja luultavasti kärsiikin kroonisesta nälästä. Toivottavasti Vennen koti pian löytäisi hänet, jotta saataisiin poika kotiin.

02.08.2017
Venne oli ottanut suuren harppauksen parempaan sitten toukokuun yhdistysreissun. Poika tassutteli pihalla ja koiralaumassa paljon varmemmin ja osallistui muiden koirien leikkeihin. Jos leikit yltyivät liian rajuiksi, niin Venne jopa uskaltautui komentamaan muita. Poika tulee kuitenkin hyvin muiden kanssa toimeen, eikä pihalla ollessa ilmennyt ongelmia. Venne puolustaa edelleen ruokaansa muilta koirilta. Venne tarvitsee koirakokeneen perheen, jolla on myös tietotaitoa koiran ruoka-aggressiivisuudesta.

31.05.2017
Kun toukokuu taas koitti, aktiivimme matkasivat Romaniaan tapaamaan yhteistyötarhoillamme asustelevia koiria. Aktiivimme tapasivat muun muassa äärimmäisen komean Vennen. Pojasta tulee upeampi näky päivä päivältä. Tällä kertaa Venne ei kuitenkaan ollut kovinkaan kiinnostunut ihmisistä, vaan porhalsi omilla menoillaan pihalla. Venne vaikutti myös hieman ujolta ja pojan olisikin hyvä päästä pian omaan kotiinsa, jotta tarhaelämä ei aiheuta Vennelle lisää takapakkia. Venne lähestyi aktiivejamme loppujen lopuksi omia aikojaan ja antoi käsitellä tällöin hienosti. Toisten koirien kanssa Venne vaikuttaa tulevan hyvin toimeen.

——————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Venne saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Venne on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Venne tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.