Päivitetty 27.10.2018

Kodin saanut koira: ROTI (Ophelian pennut)


Syntymäaika: Noin 3/2018
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Cosoba/Ioana Bodea)
Ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

18.7.2018
Ioana Bodea on yksityinen eläinsuojelija joka on perinyt eläinrakkautensa omilta vanhemmiltaan ja isovanhemmiltaan. Ioana toimii vapaaehtoisena työntekijänä One Rescue Associationin tarhalla, Cosobassa, jossa hänellä on paikkoja myös omille suojateilleen joista suuri osa on Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Tapasimme Ioanan käydessämme heinäkuussa taas Romaniassa. Tältä reissulta Ioanalta tulee ohjelmaan Ophelia ja Ophelian kuusi pentua, Piti, Roti, Bunni, Kiddi, Joj ja Lissa. Ioana kertoi meille Ophelian tarinan, joka on melko tyypillinen Romaniassa mutta silti aina yhtä surullinen. Ioanan ystävä oli huomannut Ophelian pentuineen kotinsa läheltä, tien varresta. Tällöin yksi pennuista oli menehtynyt auton alle, ja myöhemmin vielä kaksi muuta huonokuntoista pentua menehtyivät. Kuusi pentua jäi henkiin ja pääsi Ophelian kanssa turvaan Ioanan avustuksella. Ophelia ja pennut muuttivat One Rescue Associationin tarhalle, josta ne nyt alkavat etsiä sitä omaa kotiaan.

Roti on yksi pojista. Hän on yksi rohkeimmista ja tulee reippaasti tervehtimään meitä vieraita, alkoi heti leikkiä ja jakelemaan pusuja ja pyörii iloisesti ympäri häkkiä. Roti on mallia pitkäkoipi.

Kokoa Rotilla on nyt noin 35-40cm ja painoa on kertynyt noin 7kg. Aikuisena Rotin uskotaan kasvavan keskikokoiseksi koiraksi, noin 50-55cm, 15-18kg. Tämä on kuitenkin vain arvio.

Päivitykset

27.10.2018
Tänään koitti se päivä jolloin Roti pääsi lentämään Suomeen. Matka jatkui lentokentältä yhdessä oman perheen kanssa <3

28.9.2018
Roti varattiin toisena pentuna, Ophelian pennuista, omaan kotiin.

5.9.2018
Sisaruskatraasta Joj varattiin juuri omaan kotiin, emo Ophelia ja muut pennut odottavat vielä yhtä hyviä uutisia. Roti asuu nykyään sisarustensa Kiddin, Jojna ja Pitin kanssa ja tulee näiden kanssa hyvin toimeen edelleen. Ophelia, Lissa ja Bunni asuvat toisessa häkissä. Pennut kasvoivat sen verran,e ttä nyt oli oikea hetki jakaa tämä pieni perhe kahteen häkkiin. Roti on edelleen iloinen ja avoin koiralapsi.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Roti saapuu Suomeen kastroituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Roti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Roti kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rotin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.