Päivitetty 27.10.2018

Kodin saanut koira: ADELINA


Syntymäaika: Noin 2009
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

(Päivitetty 25.7.2018)
Romanialainen Carpe yhdistys on yksi Kulkurien pääyhteistyötahoista ja yhdessä olemme nyt parisen vuotta rakentaneet uutta Carpen koiratarhaa Mitrenin kylään Romaniaan. Carpe-projekti on saanut tukea niin yksityishenkilöiltä kuin yrityksiltä ja myös Animalia tuki projektia testamenttilahjoituksella. Voit tutustua projektiin kokonaisuudessaan täältä.

Adelinalla oli onnea matkassa kun Carpen perustaja Carmen Mandescu ja Veera (Kulkurien aktiivi, joka asuu Romaniassa) pysähtyivät yhdelle huoltoasemalle tankkaamaan. Adelina ja eräs toinen koira olivat hylätty asemalle ja näin molemmat pääsivät jatkaa matkaansa Carmenin ja Veeran kanssa kohti Carpen tarjoamaa turvapaikkaa. Tämä oli huhtikuun loppupuolella ja kun aktiivimme kävivät Romaniassa touko-kesäkuun vaihteessa, he tapasivat myös Adelinan, joka on osoittautunut oikein herttaiseksi ja lempeäksi koiraksi.

Ikäarvio Adelinalla on noin 8-10v ja kooltaan leidi on 35-40cm, 10kg.

Rakenteeltaan Adelina on hieman pitkulaisempi tyyppi ja onkin tärkeää huolehtia ettei Adelinan paino pääse nousemaan, asia joka tapahtuu joskus nopeasti ja vaivihkaa, etenkin iäkkäämmän koiran kanssa. Liikapaino tuo herkästi mukanaan myös muut terveydelliset ongelmat joten tässä asiassa kannattaa oikeasti olla tarkka. Adelinan hampaat ovat myös vuosien mittaan kuluneet ja Adelinan vuoksi olisi hyvä, jos tuleva koti käyttäisi tämän hammaskontrollissa, sitten kun leidi olisi kotiutunut hieman.

Pääsin heinäkuussa itse vierailemaan ensimmäistä kertaa Carpen tarhalla ja tapasin silloin myös Adelinan. Voin kertoa, että tässä on mummokoira jonka katse jää muistiin ikiajoiksi, kuten myös pienet tasunjäljet sydämeen. Adelina on vaan kertakaikkisen liikuttava tuttavuus! Nykyään hän asuu yksin, sillä ruokailutilanteessa hän jäi toisen mummon alakynteen eikä saanut rauhassa syödä. Nyt hän pääsee nautiskelemaan ruostaan rauhassa nautiskellen, kuten videolta näkee. Ei Adelinan hampaat vaikuta maallikon silmiin niin huonoilta, onhan hän seniori iässä oleva mummukka joka ei ole sitä parasta mahdollista hoitoa elämänsä aikana saanut, mutta en sanoisi että suu mikään katastroofi ole. Adelina innostuu jopa hepuloimaan kun istun hänen kanssaan jonkin aikaa. Hänestä on aivan varmasti paljon iloa omalle perheelleen, mistä se sitten löytyykään.

Päivitykset

27.10.2018
Adelina pääsi tänään lentämään Suomeen ja matkaamaan yhdessä perheensä kanssa kotia kohti!

9.8.2018
Ihana, lempeä ja hellyyttävä Adelina varattiin tänään omaan kotiin <3

18.6.2018
Adelina asuu kahden muun koiran kanssa samassa häkissä ja tulee näiden molempien kanssa hyvin toimeen. Adelina mielummin väistää ja alistuu, kuin rähjää. Häkin ulkopuolella tepastelee kissa, joka hieman nostattaa myös Adelinan sykettä mutta leidi säilyttää kuitenkin arvokkuutensa, eikä sekoa ihan täysin tästä kissasta. Adelina on jo seniori iän saavuttanut leidi, joka kovasti nauttii silittelystä mutta saattaa hieman jännittää tilannetta alkuun. Adelinan luottamus ihmiseen kasvaa kuitenkin nopeasti ja se rentoutuu melko pian, kun huomaa ettei ole mitään vaaraa tilanteessa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Adelina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Adelina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Adelinan yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.