Päivitetty 28.10.2018

Kodin saanut koira: ZULU


Syntymäaika: 2004
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
3.8.2018

Romaniassa kodittomia koiria on todella paljon. Suurin osa elää kaduilla tai kunnallisilla tarhoilla, joissa niillä on pienet mahdollisuudet selvitä. Paikallisille eläinsuojelijoille työ on loputon ja tarhoille olisi jatkuvasti tunkua uusista koirista. Tarhan koiramäärän kasvaessa ujot koirat jäävät helposti uusien, reippaampien koirien varjoon.
Zulun tarina alkaa jo vuosia ennen Kulkurien ja Carmen Mandescun yhteistyön alkamista. Perustaessaan edellistä tarhaansa Glinaa Carmen toimi vapaaehtoisena tarhalla, jossa asui satoja kodittomia koiria. Muutama näistä muutti Carmenin mukana Glinan tarhalle. Zulu oli yksi näistä koirista. Vuodet tarhalla tekivät siitä ujon ja varovaisen ja niinpä Zulu odotti Glinan tarhalla vuosia omaa vuoroaan.
Vuonna 2016 Carmen aloitti yhdessä Kulkurien kanssa uuden tarhan rakentamisen, jotta Zulun kaltaisilla koirilla olisi turvallinen ympäristö reipastua omaa kotia odottaessaan. Niinpä keväällä 2018 myös Zulu pääsi muuttamaan uudelle Carpen tarhalle, jossa se nyt asuu yhdessä toisen Glinalta muuttaneen ujon seniorin kanssa. Muutto seesteiselle Carpen tarhalle on tehnyt ihmeitä ja Zulu on heti rentoutunut ja alkanut päästä ulos kuorestaan.

Zulu on sellainen papparainen, joka sulattaa sydämet. Se alkaa jo olla vähän höpsö eikä välttämättä aina ole ihan kartalla kaikesta mitä ympärillä tapahtuu. Silti se on todellinen selviytyjä ja köpöttelee sitkeästi menemään kovista pakkasista ja helteistä huolimatta. Vuodet tarhoilla ovat jättäneet jälkensä ja Zulu on jo ehtinyt unohtaa, miltä huolenpito ja lempeä kosketus tuntuvat. Niinpä ihmiset ymmärrettävästi vähän jännittävät sitä. Tästä huolimatta se on kovin kiinnostunut vieraista ja varsinkin hyvillä herkuilla helposti lahjottavissa tekemään tuttavuutta. Ajalla ja kärsivällisyydellä se pääsee varmasti vielä lisää ulos kuorestaan.

Zulu tulee mainiosti toimeen muiden koirien kanssa ja se on ehtinyt asua sekä urosten että narttujen seurana. Hiljaisen ja varovaisen luonteensa takia se jää kuitenkin helposti vauhdikkaampien ja kovapäisempien koirien jalkoihin ja on aiemmin tullut muiden kiusaamaksi. Nykyisen ujon ja hiljaisen narttukaverinsa kanssa Zulu tulee mainiosti toimeen. Zulu ei tarhalla hauku juuri lainkaan ja on muutenkin kovin huomaamaton.

Zulu on jo iäkäs herrasmies ja tämä näkyy sen kehossa. Sillä ei enää ole kovinkaan monta hammasta suussa ja luultavasti kotona on edessä hammasremontti vielä jäljellä olevien muutamankin hampaan osalta. Tulevan kodin tulee tiedostaa, että vanha koira tarvitsee erityistä huolenpitoa terveytensä vuoksi.

Zulu etsii itselleen rauhallista kotia, jossa sille ollaan valmiita antamaan aikaa ja tilaa totutella uuteen elämään kaikkien tarhavuosien jälkeen.

Zulu on noin 50 cm korkea ja painaa noin 18 kiloa.

28.10.2018
Zulu on nyt nukkunut ensimmäisen yön ikiomalla pehmeällä pedillään, tutkinut ulkomaailmaa, syönyt kanaherkkuja ja seuraillut omistajansa toimia virkeänä. Nyt se voi laskea päänsä tyytyväisenä ja ottaa turvalliset nokoset kieli suupielestä roikkuen. Zulu on kotona.

30.9.2018
Zulu on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen. <3

3.8.2018
Zulu on päättänyt kokea oman kodin onnen edes elämänsä loppuhetkillä. Se on päättänyt voittaa ujoutensa ja jatkaa edelleen reipastumistaan Carpen tarhalla. Suuressa roolissa ovat toki herkut, joita Zulu rakastaa koko sydämestään. Niiden perässä se seuraa sokeasti vaikka mihin. Kun namien tuoksu osuu Zulun nenään sen vanha ja väsynyt keho saa ihan uutta virtaa ja se alkaa innokkaasti töpötellä ihmisen perässä. Se on hiljalleen alkanut ymmärtää myös rapsutusten ihanuuden, vaikka onkin vielä vähän varovainen uusien ihmisten kanssa. Hiljattain Carpessa koettiin Romanialle tyypillisiä kaatosateita, joiden aikana vesi tulee väkisinkin myös häkkeihin sisään. Jotta vanhan Zulun olo olisi edes vähän mukavampi, sille vietiin häkkiin oma pieni koppa ja pehmeä tyyny alustaksi. Zulu oli pedistä niin onnellinen, että yleensä varovainen vanhus kiipesi saman tien tyynylle, käpertyi pieneksi keräksi ja huokaisi syvään ja hartaasti. Zulun olisikin jo korkea aika päästä oman kodin rauhaan nauttimaan kaikesta siitä rakkaudesta ja lämmöstä mitä se ei ole koko elämässään kokenut.

19.6.2018
Zulun elämä uudessa paikassa on jälleen asettunut uomiinsa. Se köpöttelee päivät häkissään toisen koiran kanssa eikä varmasti enää edes muista mitään paremmasta elämästä. Vieraiden tullessa koppiin Zulua alkaa jännittää sen verran, että se käy keräämässä rohkeutta kopissaan. Herkkuruoan tuoksu saa sen kuitenkin hyvin äkkiä palaamaan ihmisten luo ja hetkeä myöhemmin se käy jo hakemassa vierailta herkkuja. Kamera jännitti Zulua melkoisesti. Olisi hienoa jos Zulu pääsisi kotiin ennen kuin kovat helteet ja syyssateet alkavat. Niitä se on elämässään kokenut jo aivan liikaa.

4.5.2018
Zulu aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

__________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Zulu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zulu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Essi Marttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.