Päivitetty 04.11.2018

Kodin saanut koira: SAIDA (ent. Saisha)


Syntymäaika: 09/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
steriloitu

 

 

Perustiedot ja taustat
17.9.2018
Târgoviște on kaupunki Romanian eteläosassa, Ialomițajoen varrella. Arviolta kaupungissa on noin 4000 koditonta koiraa ja eläinten asema ei ole hyvä tässäkään kaupungissa. Kulkureiden pitkäaikainen luotettava yhteistyökumppani, Mihaela Soare, asustaa äitinsä kanssa vanhassa omakotitalossa Târgoviștessa ja yhdessä he tekevät kaikkensa auttaakseen alueensa kodittomia koiria ja kissoja. Suurimmalla osalla kaduilla elävistä koirista on joskus ollut koti, joista ne ollaan kylmästi vain hylätty kadulle. Syitä hylkäämiselle on varmasti yhtä paljon, kuin hylättyjä koiriakin. Koirat pääsevät kadulla lisääntymään keskenään ja näin kaduille syntyy lisää kodittomia.

Mihaelalle on tärkeää säilyttää kotinsa koiramäärä maltillisena, jotta jokaisella hänen luonaan kotia odottavalla koiralla olisi mahdollisemman stressitöntä. Tästä syystä hän pitää joitakin koiria hoidossa pienellä yksityisellä tarhalla. Pienen Saishan Mihaela on pelastanut kunnalliselta koiratarhalta ja siirtänyt yksityiselle tarhalle sitä omaa kotia odottamaan.

Saisha on energinen ja aktiivinen nuori tyttö. Hän tulee oikein hyvin muiden koirien kanssa toimeen ja tykkää leikkimisestä. Vaikka Saisha on eloisa ja leikkisä, se ei kuitenkaan ole äänekäs, eikä Saisha olekaan tarhalla paljonkaan haukkunut. Saisha rakastaa olla ihmisen lähellä ja se hakeekin ihmisiltä huomiota ja silityksiä. Tätä pikku neitiä onkin myös helppo käsitellä. Kodin on kuitenkin hyvä varautua siihen, että jotkut hoitotoimenpiteet voivat olla Sanjalle vieraita ja vaatia siksi opettelua.

Saisha on pienikokoinen pötkylä, noin 32 cm korkea ja painoa Saishalla on noin 7 kg. Saishan rakenteen vuoksi on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota siihen, ettei niveliä ja selkää rasittavaa liikapainoa tälle pikkutytölle kertyisi.

27.10.2018
Saisha on lentänyt tänään omaan kotiin. Onnellista yhteiseloa Saishalle ja perheelle!

25.9.2018
Saisha saa tänään ihania uutisia. Oma koti on löytynyt ja pian Saisha lentää Suomeen oman perheen syliin!

17.9.2018
Saisha aloitti kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Saisha saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, steriloituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Saisha on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.