Päivitetty 27.10.2018

Kodin saanut koira: SANSA (ent. Sanja)


Syntymäaika: 09/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
steriloitu

 

Perustiedot ja taustat
16.9.2018

Târgoviște on kaupunki Romanian eteläosassa, Ialomițajoen varrella. Arviolta kaupungissa on noin 4000 koditonta koiraa ja eläinten asema ei ole hyvä tässäkään kaupungissa. Kulkureiden pitkäaikainen luotettava yhteistyökumppani, Mihaela Soare, asustaa äitinsä kanssa vanhassa omakotitalossa Târgoviștessa ja yhdessä he tekevät kaikkensa auttaakseen alueensa kodittomia koiria ja kissoja. Suurimmalla osalla kaduilla elävistä koirista on joskus ollut koti, joista ne ollaan kylmästi vain hylätty kadulle. Syitä hylkäämiselle on varmasti yhtä paljon, kuin hylättyjä koiriakin. Koirat pääsevät kadulla lisääntymään keskenään ja näin kaduille syntyy lisää kodittomia.

Mihaelalle on tärkeää säilyttää kotinsa koiramäärä maltillisena, jotta jokaisella hänen luonaan kotia odottavalla koiralla olisi mahdollisemman stressitöntä. Tästä syystä hän pitää joitakin koiria hoidossa pienellä yksityisellä tarhalla. Pienen Sanjan Mihaela on pelastanut kunnalliselta koiratarhalta ja siirtänyt yksityiselle tarhalle sitä omaa kotia odottamaan.

Sanja  on rauhallinen nuori neiti, joka ei useinkaan innostu leikkimään muiden koirien kanssa. Se tulee kuitenkin hyvin muiden koirien kanssa toimeen. Sanja pitää erityisen paljon ihmisistä. Se tuleekin itse ihmisten luo hakemaan silityksiä ja huomioita. Sanjaa onkin myös helppo käsitellä. Kodin on kuitenkin hyvä varautua siihen, että jotkut hoitotoimenpiteet voivat olla Sanjalle vieraita ja vaatia siksi opettelua. Sanja on tarhalla ollut hiljainen, se ei ole siellä haukkunut.

Sanja on pienikokoinen pötkylä, noin 32 cm korkea ja painoa Sanjalla on noin 7 kg. Sanjan rakenteen vuoksi on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota siihen, ettei niveliä ja selkää rasittavaa liikapainoa tälle pikkutytölle kertyisi.

27.10.2018
Sanja on lentänyt tänään Suomeen omaan kotiin ja saanut uuden nimen Sansa. Kaikkea hyvää Sansalle ja perheelle yhteiseen elämään!

16.9.2018

Sanja aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Sanja saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, steriloituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sanja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.