Päivitetty 13.10.2018

Kodin saanut koira: JOJ (Ophelian pennut)


Syntymäaika: Noin 3/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba/Ioana Bodea)
Ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

18.7.2018
Ioana Bodea on yksityinen eläinsuojelija joka on perinyt eläinrakkautensa omilta vanhemmiltaan ja isovanhemmiltaan. Ioana toimii vapaaehtoisena työntekijänä One Rescue Associationin tarhalla, Cosobassa, jossa hänellä on paikkoja myös omille suojateilleen joista suuri osa on Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Tapasimme Ioanan käydessämme heinäkuussa taas Romaniassa. Tältä reissulta Ioanalta tulee ohjelmaan Ophelia ja Ophelian kuusi pentua, Piti, Roti, Bunni, Kiddi, Joj ja Lissa. Ioana kertoi meille Ophelian tarinan, joka on melko tyypillinen Romaniassa mutta silti aina yhtä surullinen. Ioanan ystävä oli huomannut Ophelian pentuineen kotinsa läheltä, tien varresta. Tällöin yksi pennuista oli menehtynyt auton alle, ja myöhemmin vielä kaksi muuta huonokuntoista pentua menehtyivät. Kuusi pentua jäi henkiin ja pääsi Ophelian kanssa turvaan Ioanan avustuksella. Ophelia ja pennut muuttivat One Rescue Associationin tarhalle, josta ne nyt alkavat etsiä sitä omaa kotiaan.

Joj on toinen tytöistä. Tytöt ovat herkempiä kuin pentueen pojat ja myös pienikokoisempia.Joj ei meinannut ensin tulla lainkaan esille, mutta keräsi sitten rohkeutensa ja otti sievän loikan kopista ja kierteli tämän jälkeen häkissä ylpeänä omasta suoristuksestaan. Joj innostui leikkimään veljiensä kanssa ja olisi myös kovin mielellään mennyt kopin katolle äitinsä luokse mutta ihan vielä ei ponnistusvoima siihen riittänyt. Jojlle etsitään koirakokenutta kotia joka ei sijaitse kovin vilkkaalla alueella. Kiltti ja reipas kaverikoira olisi varmasti Jojlle mieluinen asia.

Joj on tällä hetkellä noin 20cm korkea ja painaa noin 4kg. Arviolta Jojsta kasvaa aikuisena keskikokoiseksi, noin 40cm, 8-10kg. Jojlla on ainakin toistaiseksi vielä hieman töppöjalat, eli mahdollisesti hänestä tulee hieman enemmän pötkylä kuin hujoppi. Saattaa kuitenkin olla, että hän yhtäkkiä venähtää korkeudessa.

Päivitykset

12.10.2018
Joj lensi Suomeen 6.10.2018 ja matka jatkui lentokentältä omaa kotia kohti yhdessä perheensä kanssa.

5.9.2018
Joj varattiin tänään omaan kotiin, jossa pientä tyttöä jo innokkaasti odotellaan saapuvan.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Joj saapuu Suomeen steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Joj on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Joj kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Jojn yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.