Kodin saanut koira: Ophelia (nyk.Penny)

Syntymäaika: Noin 6/2015
Sukupuoli: Narttu
Steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Cosoba/Ioana Bodea)
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta

(Päivitetty 9.12.218)
Ioana Bodea on yksityinen eläinsuojelija joka on perinyt eläinrakkautensa omilta vanhemmiltaan ja isovanhemmiltaan. Ioana toimii vapaaehtoisena työntekijänä One Rescue Associationin tarhalla, Cosobassa, jossa hänellä on paikkoja myös omille suojateilleen joista suuri osa on Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Tapasimme Ioanan käydessämme heinäkuussa taas Romaniassa. Siltä reissulta Ioanalta tuli ohjelmaan Ophelia ja Ophelian kuusi pentua, Piti, Roti, Bunni, Kiddi, Joj ja Lissa. Ioana kertoi meille Ophelian tarinan, joka on melko tyypillinen Romaniassa mutta silti aina yhtä surullinen. Ioanan ystävä oli huomannut Ophelian pentuineen kotinsa läheltä, tien varresta. Tällöin yksi pennuista oli menehtynyt auton alle, ja myöhemmin vielä kaksi muuta huonokuntoista pentua menehtyivät. Kuusi pentua jäi henkiin ja pääsi Ophelian kanssa turvaan Ioanan avustuksella. Ophelia ja pennut muuttivat One Rescue Associationin tarhalle, josta ne nyt alkavat etsiä sitä omaa kotiaan. Ophelialla oli löydettäessä ketju kaulan ympärillä, ja tämä oli jättänyt melko ikävät jäljet emokoiran kaulaan. Meidän tavatessa Ophelian iho oli kuitenkin jo alkanut toipua, eikä kaula enää näyttänyt niin pahalta kuin aiemmin.

Kulkurien väki matkusti marraskuussa jälleen Romaniaan ja tapasivat myös Ophelian. Näin he kertovat tapaamisesta: “Ophelia on tosi reipas koira. Antaa koskea vapaasti; tykkää selkeästi huomiosta ja kosketuksesta. Tykkää rapsuttelusta ja huomiosta enemmän kuin nameista. Parkkeeraa nauttimaan rapsutuksista ja on hyvin rauhallinen. Selkeästi hyvin ihmisrakas ja huomiota kaipaava koira.”

Kooltaan Ophelia on noin 45cm ja hän painaa suunnilleen 16-18kg. Ikää on kertynyt Ioanan arvion mukaan noin 3 vuotta.

Päivitykset

23.5.2019

Opehliasta tuli Penny ja hän saapui omaan kotiinsa odottavan perheen luokse 11.5.2019.

30.12.2018
Ophelia on varattu omaan kotiinsa, jossa sitä odotetaan oikein kovasti.

19.10.2018
Ophelia asuu edelleen pentunsa Lissan ja Bunnin kanssa. Ophelia on avoin ja iloinen koira, joka innostuu niin tutuista kuin vieraista ihmisistä. Kun aktiivimme menevät häkkiin syyskuun vierailulla, Ophelia tulee heti mutkattomasti luokse, hyppii ja pyörii ympärillä. Ystävällinen ja kaikin puolin täydellinen neiti.

5.9.2018
Ophelia asuu nyt kahden pentunsa, Lissan ja Bunnin, kanssa samassa häkissä. Muut pennut, Joj, Kiddi, Piti ja Roti jäivät asumaan toiseen häkkiin keskenään. Pennut kasvoivat sen verran jo, että nyt oli tarpeellista jakaa tämä pieni perhe kahteen häkkiin jotta kaikilla on tarpeeksi tilaa ja siten hyvä olla. Ophelia on päässyt nyt ulkoilemaan Ioanan kanssa tarhan nurmialueella ja tyttö käveleekin melko hienosti hihnassa. Toki tulee muistaa,e ttä tilanne saattaa olla täysin eri sitten mikäli kävely olisi vilkkaammalla alueella tms. Ei siis pidä sokeasti luottaa siihen,e ttä joka kävely sujuisi yhtä mallikkaasti kuin tämä videolla näkyvä ulkoiluhetki 🙂 . Ophelia on edelleen mitä mainioin ja kivoin koirakaveri. Se nauttii kun pääsee vähän liikkumaan ja nuuskimaan muuallakin kuin pelkästään häkissä. ophelian Joj pentu varattiin juuri omaan kotiin, samanlaista onnea toivotaan muillekin!

23.7.2018
Ophelia otti meidät vieraat vastaan ystävällisesti häntä heiluen. Se nautti saamastaan huomiosta ja rapsutuksen sai tytön painamaan silmänsä kiinni. Ophelia oli keksinyt, että kopin katolla on hyvä olla jos haluaa saada hetken rauhan penskoilta ja siellä hän viihtyikin lähes koko sen ajan kun olimme heidän häkissä. Tuli hän kuitenkin myös alas hetkeksi, kun piti pyytää lisää rapsutuksia. Ophelia asuu ns. uudella puolella, jossa lisää häkkejä rakennetaan, joten meteli nousi aika kovaksi aina välillä. Ophelia kuitenkin suhtautui rauhallisesti ympärillä olevaan hälinään. Vasta kun muutamat rakennusvaatteisiin pukeutunutta työmiestä käveli ohi, hän koki tarvetta hieman kommentoida, että ei tarvii ihan tänne tulla. Esim Ioanan miehen ja muiden tarhalla koirista huolehtivien miesten kanssa Ophelia tulee hienosti toimeen.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. Ophelia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ophelia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ophelian yhteyshenkilö: Mia Takolander 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: