Päivitetty 28.05.2019

Kodin saanut koira: MR BEETHOVEN


Syntymäaika: 12/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa ( One Rescue Association)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

23.5.2019

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Mr Beethoven on lupsakka, nallekarhumainen pentu, joka jätettiin yksin tarhan porttien ulkopuolelle sen ollessa aivan pieni. Tämä pentu oli Romanian mittapuulla onnekas ja pääsi turvaan koiratarhalle, jossa se tällä hetkellä asustelee suuressa pentulaumassa. Pennut pääset päivittäin tarhan sisäpihalle telmimään ja liikkumaan ja vaikka ympäristö on ahdas, on tällainen ulkoilumahdollisuus tarhakoiralle erinomainen etuus. Beethoven on yksi pentuporukan rohkeimmista ja reippaimmista. Se vaikuttaa lungilta ja tasapainoiselta koiralta, joka tulee innoissaan tutustumaan ihmisiin niitä lainkaan vierastamatta. Se nauttii kovasti ihmiseltä saamastaan huomiosta ja jää mielellään ihmisen lähelle oleilemaan ja vastaanottamaan rapsutuksia. Isossa koiraporukassa Mr Beethoven pärjää mainiosti. Se pistääkin leikiksi kavereiden kanssa ja on kaikin puolin menevän oloinen tapaus. Koirien saadessa ruokaa, ärähtää Mr Beethoven liian lähelle tulevalle kaverille ja tulevan kodin tuleekin huomioida, että ruokaan liittyvää resurssiherkkyyttä voi etenkin kotiutumisvaiheessa ilmetä. Mr Beethoven on leppoisa pentu, mutta sen rotuperimässä sattaa olla vartiointitaipumusta omaavia rotuja, joten asuinympäristön soveltuvuudessa tullaan käyttämään erityistä harkintaa. Tämä pehmeäturkkinen nallekarhu on jo nyt noin puolen vuoden ikäisenä n.50cm korkea ja 20-kiloinen ja se tulee kasvamaan vielä reilusti.

Päivitykset

28.4.2019

Mr Beethoven on saanut oman kodin Saksasta.

23.5.2019

Tämä lempeä jättiläisen alku aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Mr Beethoven tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia

Mr Beethoven saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mr Beethoven on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.