Päivitetty 30.12.2018

Kodin koira: PITI (Ophelian pennut)


Syntymäaika: Noin 3/2018
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Cosoba/Ioana Bodea)
Ei kastroitu

 

 

Perustiedot ja tausta

(Päivitetty 19.10.2018)
Ioana Bodea on yksityinen eläinsuojelija joka on perinyt eläinrakkautensa omilta vanhemmiltaan ja isovanhemmiltaan. Ioana toimii vapaaehtoisena työntekijänä One Rescue Associationin tarhalla, Cosobassa, jossa hänellä on paikkoja myös omille suojateilleen joista suuri osa on Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Tapasimme Ioanan käydessämme heinäkuussa taas Romaniassa. Siltä reissulta Ioanalta tuli ohjelmaan Ophelia ja Ophelian kuusi pentua, Piti, Roti, Bunni, Kiddi, Joj ja Lissa. Ioana kertoi meille Ophelian tarinan, joka on melko tyypillinen Romaniassa mutta silti aina yhtä surullinen. Ioanan ystävä oli huomannut Ophelian pentuineen kotinsa läheltä, tien varresta. Tällöin yksi pennuista oli menehtynyt auton alle, ja myöhemmin vielä kaksi muuta huonokuntoista pentua menehtyivät. Kuusi pentua jäi henkiin ja pääsi Ophelian kanssa turvaan Ioanan avustuksella. Ophelia ja pennut muuttivat One Rescue Associationin tarhalle, josta ne nyt alkavat etsiä sitä omaa kotiaan.

Piti on mallia pötkylä, eli hänellä on lyhkäisemmät jalat ja pidempi kroppa. Pitin tassut ovat melkoiset nalletassut. Pitin suhteen on hyvä kiinnittää huomiota siihen, ettei poitsun paino pääse nousemaan liikaa jottei jalkojen niveliin kohdistu liikaa kiloja, asia joka voi aiheuttaa harmia erityisesti pötkylämallisille koirille.

Aikuisen Piti tulee arvion mukaan olemaan noin 40cm, 12-14kg.

Piti on edelleen rohkein ja reippain pennuista. Nykyään Piti asuu Kiddin ja Rotin kanssa.

Päivitykset

19.12.2018
Tänään Piti matkusti Suomeen ja jatkoi matkaa lentokentältä yhdessä perheensä kanssa.

3.12.2018
Piti löysi perheensä ja poitsu varattiin omaan kotiin 2.12.2018.

19.10.2018
Piti on rohkea ja reipas pentu, joka heti tulee vieraiden luokse. Kun Piti huomaa, että vierailla on kengät jossa on iki-ihanat kengännauhat, ilo vasta yltyy ja hän laittoi heti leikiksi nauhojen kanssa.

5.9.2018
Piti asustelee nykyään sisarustensa Kiddin, Jojn ja Rotin kanssa. Ophelia emo asuu eri häkissä Lissan ja Bunnin kanssa. Pennut kasvoivat sen verran, että nyt oli aika jakaa tämä pieni perhe kahteen häkkiin. Joj varattiin juuri omaan kotiin, toivon mukaan muutkin saavat pian hyviä uutisia! Piti on edelleen iloinen vilivilpertti! Viimeisenä lisätty video (näkyy ensimmäisenä tekstin alla) on kuvattu kun pennut vielä asuivat kaikki yhdessä. Siinä näkyy Pitin rakkaus kenkiin 😉 . Piti on pentu, jolle tulee tarjota riittävästi tekemistä ja virikkeitä mutta myös opettaa rauhoittumaan. Tällä hetkellä Piti mielellään nakertelee eri asioita, mikä kielii myös siitä, että ien varmasti kutiaa jonkin verran. Pian vauvanaskalit taitaa vaihtua pysyvempiin hampaisiin.

18.7.2018
Piti on yksi pojista. Hän on yksi rohkeimmista ja tulee reippaasti tervehtimään meitä vieraita, löytää paljaat varpaat ja alkaa nakertaa niitä, jakelee pusuja ja pyörii iloisesti ympäri häkkiä.Piti on mallia pötkylä, eli hänellä on lyhkäisemmät jalat ja pidempi kroppa. Pitin tassut ovat melkoiset nalletassut. Pitin suhteen on hyvä kiinnittää huomiota siihen, ettei poitsun paino pääse nousemaan liikaa jottei jalkojen niveliin kohdistu liikaa kiloja, asia joka voi aiheuttaa harmia erityisesti pötkylämallisille koirille.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Piti saapuu Suomeen kastroituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Piti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Piti kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pitin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.