Kodin saanut koira: KASSANDRA

Syntymäaika: Noin 2016-2017
Sukupuoli: Narttu
Steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

15.10.2018
Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani  Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Yhteistyö Carmenin kanssa on kaikkien näiden vuosien ajan ollut sujuvaa ja uudesta, inhimillisemmästä tarhasta on yhdessä keskusteltu jo pitkään.Vuonna 2016 aloitettiin Carpe-projekti, tavoitteena rakentaa turvallinen ja mahdollisimman stressitön tarha kodittomille koirille. Carpen tarhalla niin rakentamisessa kuin toiminnassakin on ollut tärkeää noudattaa Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja. Tarhan koiramäärä tulee kulloinkin olemaan alle 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta.

Suloinen, pieni Kassandra on yksi koirista, joka sai mahdollisuuden uuteen elämään ja pääsi muuttamaan Carpen tarhalle. Se on pelastettu Mihailestin kunnalliselta tarhalta, jossa se synnytti ennen aikojaan (todennäköisesti stressin takia) 6 pentua. Näistä 4 selvisivät. Kassandra on hoitanut pentujaan hyvin, vaikka stressi tällä nuorella emolla varmasti on ollut suuri. Nyt sekä Kassandra, että pennut pääsevät hakemaan omia kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelman kautta.

Kassandra on ihmiselle todella avoin ja nauttii saamastaan huomiosta. Ellei hänelle sitä oikein anna tarpeeksi hänen mielestään, hän kyllä sitä osaa hakea 😉 . Tällä hetkellä, tutussa ympäristössä, Kassandra on iloinen, touhukas ja kiltti pieni kaveri, jolle ihmisläheisyys on tärkeä asia. Toisille koirille Kassandra saattaa olla hieman täpäkkä ja komennella, mutta sitten taas lujempitahtoiselle koiralle alistuu ja väistää. Pääosin Kassandra tulee toimeen hyvin muiden kanssa. Tarhalla Kassandran ei olla kuultu haukkuvan. Kulkurien aktiivit ovat käyneet melko useasti vierailulla Carpen tarhalla ja jokainen joka Kassandran on tavannut on hurmaantunut tästä pienestä mammasta.

On arvioitu, että Kassandra olisi vasta noin 1,5 vuotias ja kooltaan hän on noin 30cm/9kg.

Päivitykset

19.12.2018
Kassandra pääsi lentämään Suomeen tänään ja pienen kotihoitopyrähdyksen jälkeen tyttö pääsi viettämään joulua yhdessä perheensä kanssa.

24.11.2018
Suloinen pieni Kassandra on nyt varattu siihen omaan kotiin, jossa perhe jo kovasti odottaa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. Ophelia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kassandra on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kassandran yhteyshenkilö: Mia Takolander 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: