Päivitetty 28.01.2019

Kodin saanut koira: BRIMA


Syntymäaika: 02/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Ei steriloitu

 

 

 

Perustiedot ja taustat

Târgoviște on kaupunki Romanian eteläosassa, Ialomițajoen varrella. Arviolta kaupungissa on noin 4000 koditonta koiraa ja eläinten asema ei ole hyvä tässäkään kaupungissa. Kulkureiden pitkäaikainen yhteistyökumppani, Mihaela Soare, asustaa äitinsä kanssa vanhassa omakotitalossa  Târgoviștessa ja yhdessä he tekevät kaikkensa auttaakseen alueensa kodittomia koiria ja kissoja. Suurimalla osalla kaduilla elävistä koirista on joskus ollut koti, joista ne ollaan kylmästi vain hylätty kadulle. Syitä hylkäämiselle on varmasti yhtä paljon kuin hylättyjä koiriakin. Koirat pääsevät kadulla lisääntymään keskenään ja näin kaduille syntyy lisää kodittomia. Näin on alkanut myöskin neljän tytön Bietan, Briman ja jo kotiinsa varattuje Belan ja Stelon elämä. Nämä pennut olivat kuitenkin äärimmäisen onnekkaita, sillä Mihaelan äiti sattui löytämään tyttöset ja poimi ne mukaansa.

Brima on hieman siskoaan Bietaa ujompi tapaus. Brima pysytteli enemmänkin sivussa ja tarkkaili tilannetta. Pennuilla ei ihan hirveästi ihmiskontakteja tarhalla ole, joten pieni ujostelu on todella ymmärrettävää. Kotiuduttuaan Brima voi reipastua nopeastikin. Brima antoi itsestään todella rauhallisen ja pehmeän kuvan. Normaalin pennun tapaan Brimakin kuitenkin tykkää leikkiä häkkikavereidensa kanssa ja touhuilee pentujuttuja päivät pitkät. Brima antoi koskea ja rapsuttaa itseään samalla kun sille tarjottiin nameja. Brima varmasti hyötyisi reippaasta koirakaverista tulevassa kodissaan, mutta se ei kuitenkaan ole välttämätön vaatimus.

Briman odotetaan aikuisena kasvavan noin 45-50cm korkeaksi ja noin 15kg painavaksi.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan 

28.1.2019
Brima on saanut hienoja uutisia, se saa kodin Englannista!

1.1.2019
Brima odottelee edelleen tarhalla omaa kotiaan. Lisätty Brimalle uusia kuvia.

18.07.2018
Brima aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

———————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Brima tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Brima saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Brima on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.