Kodin saanut koira: BIETA

Syntymäaika: 02/2018
Sukupuoli: narttu
Ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Kokoarvio:

 

 

 

Perustiedot ja taustat

Târgoviște on kaupunki Romanian eteläosassa, Ialomițajoen varrella. Arviolta kaupungissa on noin 4000 koditonta koiraa ja eläinten asema ei ole hyvä tässäkään kaupungissa. Kulkureiden pitkäaikainen yhteistyökumppani, Mihaela Soare, asustaa äitinsä kanssa vanhassa omakotitalossa  Târgoviștessa ja yhdessä he tekevät kaikkensa auttaakseen alueensa kodittomia koiria ja kissoja. Suurimalla osalla kaduilla elävistä koirista on joskus ollut koti, joista ne ollaan kylmästi vain hylätty kadulle. Syitä hylkäämiselle on varmasti yhtä paljon kuin hylättyjä koiriakin. Koirat pääsevät kadulla lisääntymään keskenään ja näin kaduille syntyy lisää kodittomia. Näin on alkanut myöskin neljän tytön Bietan, Briman ja jo kotiinsa varattuje Belan ja Stelon elämä. Nämä pennut olivat kuitenkin äärimmäisen onnekkaita, sillä Mihaelan äiti sattui löytämään tyttöset ja poimi ne mukaansa.

Bieta on hyvin tyypillinen iloinen, menevä ja utelias pentu. Se tulee reippaasti ja innokkaasti tutustumaan uusiin ihmisiin ja onkin hieman siskoaan Brimaa rohkeampi tapaus. Bieta tulee hyvin toimeen isommassakin koiraporukassa ja namejakin jaettaessa käyttäityi kohteliaasti ja rauhallisesti, eikä yrittänyt varastella nameja muilta. Bieta vaikuttaa hyvin tasapainoiselta pennulta.

Bieta tulee arviolta olemaan aikuisena noin 45-50cm korkea ja noin 15kg painava.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

17.09.2018
Suloinen Bieta lensi viime lauantaina Suomeen ja lähti yhtä matkaa kentältä oman perheensä kanssa.  Onnea Bieta ja perhe <3

18.08.2018
Bieta ollaan varattu omaan kotiinsa, jossa sitä odottaa toinen Romaniasta jo aiemmin kotiutunut koira <3

18.07.2018
Bieta aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

———————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Bieta tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Bieta saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bieta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: