Enkelikoira: CIP (nyk. Kip)

Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romania (Carpe)
Kokoarvio:

 

4.7.2018
Perustiedot ja tausta:

Yhteistyökumppanimme Carmen Mandescu oli löytänyt pienen Cipin haahuilemasta yksinään bussista. Koiralla on siru, mutta siruun merkattu numero ja yhteystiedot eivät johtaneet mihinkään. Cip oli luultavasti hylätty bussiin, kun entinen omistaja ei halunnut enään huolehtia koirasta. Näin Cip päätyi Carpen tarhalle.

Ikä ei näy muuten, mutta hampaat on huonot. Yksi kulmahammas katkennut ja luultavasti pitää poistaa. Kulmahampaan puuttumisesta johtuen kieli unohtuu aika usein vähän ulos suusta.

Tämä koira särkee sydämen. Itkee häkissä todella sydäntäsärkevästi ihmisen perään eikä selvästi ole tottunut tarhaympäristöön. Jo häkin ovelle päästessä alkaa kauhoa itse ovea auki jotta saisi nopeammin ihmisen luokseen. Kun häkkiin menee, on Cip pyrkimässä syliin ja vasta sylissä tuntuu olevan rauhallinen ja onnellinen. Tulee hienosti toimeen uuden tyttökaverinsa kanssa, vaikka ei kyllä vaikuta siltä, että Cipillä olisi kenenkään kanssa ongelmia. Hyvin huoleton ja iloinen koira, silloin kun on ihmisen seurassa. Tykkää ihan kaikista ihmisistä ja touhottaa mielellään kaikessa mukana. On myös kova juttelemaan inisemällä. Todellinen luonne tuntuu olevan äärettömän iloinen ja positiivinen – sellainen tyyppi jonka seurassa on vaikea olla huonolla tuulella. On ihmisen seurassa kovin nauravainen ja vähän höpsökin.

Cip on pieni koira ja kokoa noin 30 cm, paino noin 5-6 kg

23.5.2019

Cip, uudelta nimeltään Kip siirtyi liian aikaisin pilvenreunan loisteeksi jättäen jälkeensä kokoaan suuremman aukon rakastamiensa ihmisten elämiin. Hyvää matkaa Kip ❤️

17.9.2018
Cipin uusi elämä alkoi 15.9.2018, kun se pääsi omistajan syliin ja matkasi kotiin. Onnea kodille ja paljon rakkautta.

23.7.2018
Pieni Cip voi pian olla onnellinen.  Sillä on nyt oma ihminen, joka odottaa pikkuista kotiin.

4.7.2018
Cip tuli Kulkurien sivulle etsimään kotiaan.

_____________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cip saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cip on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: