Päivitetty 30.12.2018

Kodin saanut koira: NADIA


Syntymäaika: Noin 6/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/OR)
Ei steriloitu

 

 

Perustiedot ja tausta

27.10.2018
Ioana Bodea on erittäin eläinrakas, kovasti työtä tekevä henkilö jolla on kultainen sydän. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr Adinan perustamalle pienelle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Nadia ja hänen neljä sisarustaan löydettiin kadulta. Yksi pennuista valitettavasti menehtyi. AnnMayza ja Nadia saatiin turvaan tarhalle. Pentueen emo ja yksi pennuista ovat vielä niin arkoja, että heitä ei vielä ole saatu turvaan. Ioana käy säännöllisesti paikassa jossa tämä kaksikko liikkuu, sillä hän haluaisi saada heidätkin turvaan ja emon steriloitua, jotta sen ei tarvitsisi synnyttää enää lisää pentuja.

Nadia ja kaksi muuta adoptio-ohjelmassa olevaa sisartaan ovat oikein reippaita, sosiaalisia ja aktiivisia pikkutyttöjä. Kolmikosta Nadia on se, joka vähiten haluaa olla huomion keskipisteenä mutta se ei kuitenkaan ole ujo eikä vetäytyväinen. Nadiaa taitaa hieman jännittää vieras tilanne jolloin monta ihmistä on häkissä samaan aikaan, sillä kun väki vähenee myös Nadia laittaa vauhtia töppösiinsä. Koko kolmikko ovatkin todella ihania peruspentuja, jotka olisi hienoa saada pian tarhalta omiin koteihin, ennen Romanian kylmää talvea.

Tällä hetkellä Nadia on kooltaan n. 35-40 cm ja painaa noin 8 kg. Se tulee todennäköisesti kasvamaan keskikokoiseksi tytöksi.

Päivitykset

15.12.2018
Nadia pääsi tänään lentämään Suomeen ja lentokentältä matka jatkui yhdessä perheen kanssa kotia kohti.

3.12.2018
Nadia varattiin omaan kotiinsa 2.12.2018.

27.10.2018
Nadia aloitti oman kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Nadia tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Nadia saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nadia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nadian yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.