Päivitetty 25.11.2018

Kodin saanut koira: PENNY (ent. Ann)


Syntymäaika: 06/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet/Ioana Bodea)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

24.11.2018
Ioana Bodea on erittäin eläinrakas, kovasti työtä tekevä henkilö jolla on kultainen sydän. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr Adinan perustamalle pienelle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Ann ja hänen neljä sisarustaan löydettiin kadulta. Yksi pennuista valitettavasti menehtyi. Ann, Mayza ja Nadja saatiin turvaan tarhalle. Pentueen emo ja yksi pennuista ovat vielä niin arkoja, että heitä ei vielä ole saatu turvaan. Ioana käy säännöllisesti paikassa jossa tämä kaksikko liikkuu, sillä hän haluaisi saada heidätkin turvaan ja emon steriloitua, jotta sen ei tarvitsisi synnyttää enää lisää pentuja.

Ann ja kaksi muuta adoptio-ohjelmassa olevaa sisartaan ovat oikein reippaita, sosiaalisia ja aktiivisia pikkutyttöjä. Ne ovatkin todella ihania peruspentuja, jotka olisi hienoa saada pian tarhalta omiin koteihin, ennen Romanian kylmää talvea.

Ann on pentueen rauhallisin. Se on tasapainoisen oloinen pentu, jolla tuntuu olevan hyvät hermot. Se ei välitä sisarustensa kinasteluista, vaan jatkaa rauhassa omia puuhiaan. Ann voisi sopia monenlaiseen perheeseen ja myös ensimmäiseksi koiraksi.

Tällä hetkellä Ann on kooltaan n. 30-35 cm ja painaa noin 7 kg. Se tulee todennäköisesti kasvamaan keskikokoiseksi tytöksi.

24.11.2018
Ann lensi tänään omaan kotiin. Onnea Ann ja perhe yhteiseen elämään!

3.11.2018
Ann korvaan kuiskitaan tänään hienoja uutisia! Ann on tänään varattu omaan kotiin ja se lentää pian Suomeen.

1.11.2018
Annista on tullut runsaasti kyselyitä, joten tässä vaiheessa hänestä ei oteta lisää kyselyitä vastaan.

24.10.2018
Ann aloitti oman kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Ann tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Ann saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ann on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.