Kodin saanut koira: MAYZA (nyk. Maisa)

Syntymäaika: 06/2018
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet/Ioana Bodea)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
24.11.2018
Ioana Bodea on erittäin eläinrakas, kovasti työtä tekevä henkilö jolla on kultainen sydän. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr Adinan perustamalle pienelle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Mayza ja hänen neljä sisarustaan löydettiin kadulta. Yksi pennuista valitettavasti menehtyi. Mayza, Ann ja Nadia saatiin turvaan tarhalle. Pentueen emo ja yksi pennuista ovat vielä niin arkoja, että heitä ei vielä ole saatu turvaan. Ioana käy säännöllisesti paikassa jossa tämä kaksikko liikkuu, sillä hän haluaisi saada heidätkin turvaan ja emon steriloitua, jotta sen ei tarvitsisi synnyttää enää lisää pentuja.

Mayza ja kaksi muuta adoptio-ohjelmassa olevaa sisartaan ovat oikein reippaita, sosiaalisia ja aktiivisia pikkutyttöjä. Ne ovatkin todella ihania peruspentuja, jotka olisi hienoa saada pian tarhalta omiin koteihin, ennen Romanian kylmää talvea.

Mayza lähestyy ihmisiä avoimesti ja iloisesti. Se tykkää puuhastella, kuten pennun kuuluukin ja se tulee toimeen muiden koirien kanssa. Mayza on porukan pienin, mutta silti sisaruksista se voimakastahtoisin, ehkä jopa vähän päällepäsmäri.  Mayza tahtoisi olla joka paikassa sanomassa oman mielipiteensä. Mayza voisikin sopia myös vähän vilkkaampaan asuinympäristöön.

Tällä hetkellä Mayza on kooltaan n. 20 cm ja painaa noin 5 kg. Se tulee todennäköisesti jäämään aikuisenakin melko pienikokoiseksi.

24.11.2018
Mayza lensi tänään Suomeen oman perheen luokse. Onnea yhteiseen tulevaisuuteen!

30.10.2018
Pieni Mayza on tänään varattu omaan kotiin ja se lentää pian Suomeen oman perheen luokse!

24.10.2018
Mayza aloitti oman kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Mayza tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Mayza saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mayza on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: