Päivitetty 25.11.2018

Kodin saanut koira: LITTLE BUDDY


Syntymäaika: 03/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
Romaniassa, Gradistean kylässä, kauniin järven rannalla sijaitsee hautausmaa, joka kätkee sisäänsä monta surullista tarinaa. Sinne haudatut ovat toivottavasti jo saaneet rauhan, mutta monille alueen koirille sen olemassa olo tietää kurjuutta. Syrjäisen sijaintinsa vuoksi hautausmaa on helppo paikka päästä eroon ei toivotuista koiranpennuista ja niinpä paikalliset asukkaat hylkäävät sinne pentuja usein. Tämän vuoksi Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani, Luiza Mandru käy säännöllisin väliajoin tarkastamassa paikan ja poimii turvaan oman onnensa nojaan heitetyt pikkuiset. Käydessään hautausmaalla keväällä 2016 löysi Luiza ristien välistä neljä hämillään olevaa poikapentua, Little Buddyn, Little Codyn, Little Caseyn ja Little Charlien. Pikkuveijarit muuttivat asumaan Luizan kotiin. Pian päästyään Kulkurien adoptio-ohjelmaan löysivät Cody ja Casey kodit Suomesta. Kesällä 2017 kotihoitoon Suomeen matkasi myös Charlie. Veljeksistä omaa kotiaan Luizan luona odottaa enää Buddy.

Little Buddy on toimelias paimenkoirasekoitus, joten sille etsitään aktiivista kotia, jossa on tarjolla riittävästi liikuntaa ja aktiviteettia.

Little Buddy on luonteeltaan reipas ja leikkisä koira. Se ei kuitenkaan ole häiritsevän vilkas, vaan ainoastaan touhukas pikkumies, joka tykkää touhuta ja tutkia paikkoja. Little Buddy on vieraita kohtaan hieman pidättyväinen, mutta lämpenee kuitenkin nopeasti kun sen kanssa viettää tovin aikaa. Se ottaa hyvin kontaktia ja kiinnostuu helposti yhteistyöstä ihmisen kanssa joten pojan voisi ajatella soveltuvan hyvin myös harrastuslajeihin. Suomessa Cody-veli onkin oppinut hienosti nose work-taitoja. Tuttuja ihmisiä kohtaan Buddy on täysin avoin ja sosiaalinen, Luizaa se rakastaa yli kaiken.

Luizan luona Little Buddy on pentuna oppinut hieman myös arkitaitojen alkeita, niissä rajoissa mitä Luiza pystyy usean kymmenen koiran taloudessa sille opettamaan. Nyt aikuisena se kuitenkin asuu tarhassa, joten kotitaitojen opettelussa tarvitaan varmasti vielä muistiinpalauttelua. Veljessarjasta  Little Buddy on hieman äänekkäämpää sorttia ja sillä vaikuttaisi olevan jonkin verran vahtiviettiä.

Little Buddy on reilun 10kg painava, makkaranmallinen pötkylä. Korkeutta sillä on noin 40cm.

Päivitykset
25.11.2018
Little Buddy saapui tänään omaan kotiinsa Suomeen.


28.10.2018
Iloinen Little Buddy on vihdoin varattu omaan kotiinsa Suomeen.

25.6.2018
Kulkurien aktiivien vieraillessa Luizan luona toukokuun lopussa tuli Little Buddy tervehtimään reippaasti aidanvälistä, otti namit kädestä ja sen häntä alkoi heti heilumaan. Vuoronperään se kävi tervehtimässä kaikkia vieraita. Kun sen aitaukseen  mentiin  juoksi poika ympäriinsä, mutta ei tullut suoraan luokse. Namit maistuivat kyllä näinkin, mutta muuten se otti alkuun vähän etäisyyttä.

Little Buddy haukkuu jonkun verran häiriöille. Luiza kertoo kuitenkin pojan haukkuvan vain syystä, eikä olevan mikään tyhjän räksyttäjä. Byddy vaikuttaa energinen pojalta, josta voisi kotiutumisen jälkeen saada kivan harrastuskaverin. Olosuhteista huolimatta Buddylla on komea karva ja se on muutenkin hyvässä fyysisessä kunnossa. Buddy keksii nopeasti miten saa nameja ja tuntuu olevan fiksu kaveri.
Lisätty video.

15.3.2018
Kulkurien aktiivit tapasivat Little Buddyn toissa viikolla Romaniassa. Buddy on aiemmilla vierailuilla ollut todella riippuvainen Luizasta, joten tällä kertaa toimittiin pojan kanssa hieman toisin. Luiza jätti aktiivimme keskenään häkkiin tutustumaan Buddyyn. Jätkä pärjäsikin hyvin ilman Luizaa! Se tuli heti haistelemaan vieraat ja tuntui olevan oikein kiinnostunut uusista tuttavuuksista. Little Buddy käyttää hajuja hyödykseen tutustuessaan ihmisiin ja kävikin saman tien haistamassa kohdat, joissa vieras hetki sitten seisoi. Buddy oli muutenkin ihan ennallaan, superihana koira, joka on tasapainoinen tarhaelämään nähden. Luizan ollessa poissa Buddy pärjäsi aluksi hienosti, mutta väsyi oudossa tilanteessa nopeasti. Väsyessään se alkoi käyttämään ääntään enemmän ollen epävarma siitä, miten tilanteessa tulisikaan toimia. Luizan tullessa takaisin Buddy liimautui heti tähän kiinni; hän on Luizan poika, mammanpoika. Buddyllä on aivan huikea turkki, kiiltävä ja tuuhea.

Lisätty kuvia

18.9.2017
Kulkurien aktiivit tapasivat Little Buddyn vieraillessaan Romaniassa kuun alusa. Buddy se onkin slekeästi huumormiähii. Huikea, ihana, mahtava, upea! Vaikka Buddy käy kovin ierroksilla tarhassa ja sen on vaikea pysähtyä paikalleen, on se siitäkin huolimatta symppis. Sen käytös tulee varmasti rauhoittumaan, kunhan se pääsee kotiinsa ja saa tekemistä. Little Buddy on sellainen äijä, oman elämänsä Adonis. Sen sydän tulee varmasti murtumaan, kun sen viereisessä tarhassa naapurina ollut Ellana lähtee pian omaan kotiin Suomeen. Vierailun aikana kun Buddy kutsui lakkaamatta Ellanaa leikkimään ja ne juoksuivat pitkin aitaa päästä toiseen. Myös Luizaa Buddy tuntuu rakastavan yli kaien. Buddy on kokonaisuutena iloinen touhupeppu ja todella rakastettava pikkumörssäri. Sen turkki on upeassa kunnossa.  Luizaa yli kaiken. Buddy on nuori koira, jossa on todella paljon potentiaalia kasvaa normaaliksi kotikoiraksi, kunhan sille annetaan aikaa ja ymmärrystä kotiutua kaikessa rauhassa.

24.7.2017
Little Buddy! Siinäpä vasta esikuva sanalle vauhtimakkara. Tämä hieman pyylevä ilopilleri odottaa yhä omaa kotiaan Luizan luona Romaniassa. Kaikki sen veljet ovat jo saapuneet Suomeen, vain Buddy odottaa omaa lentolippuaan. Niin vauhdikasta on pojan meno, että matkalaukkukin on varmasti jo pakattu ja purettu moneen kertaan. Aktiivimme tapasivat Buddyn vieraillessan Luizalla heinäkuun alussa. Buddyn tarhaan mennessä hyppii ja pomppii se innoissaan ja tuntuu rakastavan Luizaa aivan kamalan paljon. Oma ihminen on Buddylle todella tärkeä. Voi kunpa sille olisi tarjolla yhteisiä hetkiä oman ihmisensä kanssa paljon paljon nykyistä enemmän. Vieraita ihmisiä Buddy hieman jännittää. Sen tekisi kovasti mieli tulla tutustumaan, mutta Luizan seura vie kuitenkin lopulta voiton. Buddy asuu tällä hetkellä yksin tarhassaan. Naapuritarhojen likkojen kanssa sillä ei aidan läpi ole mitään ongelmia.

11.5.2017
Kulkurien aktiivit tapasivat Little Buddyn hiljattain vieraillessaan Mandrujen luona. Little Buddy asuu tällä hetkellä yksinään, sillä sille alkoi tulla riitoja veljensä Little Charlien kanssa. Samanikäisillä, kastroimattomilla uroksilla kun tulee herkästi sanomista virikkeettömissä oloissa. Tapaamisen aikana Little Buddy haukkui aluksi vieraita ja ihan vaan yleistä hälinää jonkin verran. Jännitti aluksi hieman, mutta tuli kuitenkin tutustumaan yllättävän nopeasti. Tuttujen ihmisten kainaloon Buddy liimaitui, eli Luizasta ei meinannut millään päästää irti. Kokonaisuudessaan Little Buddy on hyväntuulinen kohkaaja. Naapurihäkin koirien kanssa sille ei ole tullut lainkaan sanomista.

17.2.2016
Tapasimme Little Buddyn vieraillessamme Luizan luona tammikuussa. Buddysta onkin kasvanut varsin komea ja pitkänpuoleinen nuorukainen. Vierailumme aikana se asui yhdessä Charlie-veljensä kanssa mutta pojille oli alkanut tulla tappeluita, joten Luiza sanoi erottavansa ne. Kaksi saman ikäistä kastroimatonta urosta on räjähdysvaara-yhdistelmä, joten erottaminen on varmasti hyvä ratkaisu. Tuttua Luizaa kohtaan Byddy on äärettömän ystävällinen ja tunki syliin estoitta. Meitä vieraita kohtaan se oli varauksellinen. Oma perhe saa varmasti pojasta mukavan kaverin itselleen. Tarhassa Byddy on kova haukkumaan. Little Buddylle etsitään aktiivista kotia, jossa halutaan liikkua ja touhuta oman koirakaverin kanssa.

26.9.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat nämä touhukkaan pennut vieraillessaan Luiza Mandrun luona syyskuussa 2016. Little Cody onkin jo adoptoitu omaan kotiin Suomeen, muiden veljesten odottaessa yhä perhettään. Pennut ovatkin jo ehtineet kasvaa ja kehittyä. Little Buddy on luonteeltaan aktiivinen koirapoika, josta varmasti riittää potkua monenlaiseen tekemiseen. Ihmisiä kohtaan se on ystävällinen ja tulee hyvin toimeen veljiensä kanssa. Luiza saakin todistaa päivittäin melkoisia telmimissessioita kun veljekset pääsevät vauhtiin.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Little Buddy saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna,  rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Little Buddy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Buddyn yhteyshenkilö lomalla 16.9.2018 asti. Pojan asioita hoitaa sillä välin: Sarianna Syrjä.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.