Päivitetty 22.01.2017

Kodin saanut koira: LITTLE CASEY


Syntymäaika: 02/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

15.6.2016
Romaniassa, Gradistean kylässä, kauniin järven rannalla sijaitsee hautausmaa, joka kätkee sisäänsä monta surullista tarinaa. Sinne haudatut ovat toivottavasti jo saaneet rauhan, mutta monille alueen koirille sen olemassa olo tietää kurjuutta. Syrjäisen sijaintinsa vuoksi hautausmaa on helppo paikka päästä eroon ei toivotuista koiranpennuista ja niinpä paikalliset asukkaat hylkäävät sinne pentuja usein. Tämän vuoksi Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani, Luiza Mandru käy säännöllisin väliajoin tarkastamassa paikan ja poimii turvaan oman onnensa nojaan heitetyt pikkuiset. Viimeksi käydessään hautausmaalla löysi Luiza ristien välistä neljä hämillään olevaa poikapentua, Little Buddyn, Little Codyn, Little Caseyn ja Little Charlien. Tällä hetkellä nämä pikkuveijarit asuvat Luizan kotona. Selvittyään koettelemuksistaan pojat ovat osoittautuneet varsin mukavaluonteisiksi koiralapsiksi ja ne ovatkin täysin valmiita matkaamaan omiin koteihinsa Suomeen.

Nämä pennut ovat luonteeltaan toimeliaita paimenkoirasekoituksia, joten niille etsitään aktiivisia koteja, jossa on tarjolla riittävästi liikuntaa ja aktiviteettia.

Little Casey on toinen pentueen vaaleista pojista. Se on luonteeltaan reipas ja leikkisä kuten normaalin pennun kuuluukin. Tämä pentu ei kuitenkaan ole häiritsevän vilkas, vaan ennemminkin touhukas pikkumies, joka tykkää peuhata ja tutkia paikkoja. Little Casey on erittäin sosiaalinen ihmiselle eikä pelkää isojakaan koiria (vaikka väistää toki fiksusti jos aikuinen koira sille ärähtää). Little Casey ottaa hyvin kontaktia ja kiinnostuu helposti yhteistyöstä ihmisen kanssa joten pojan voisi ajatella soveltuvan hyvin myös harrastuslajeihin. Luizan luona Little Casey on oppinut myös arkitaitojen alkeita, niissä rajoissa mitä Luiza pystyy usean kymmenen koiran taloudessa sille opettamaan. Veljessarjasta  Little Casey on hiljaisempaa sorttia eikä sillä vaikuttaisi olevan juurikaan vahtiviettiä. Herran odotetaan kasvavan aikuisena noin 13-15kg painoiseksi. Aika toki näyttää lopullisen aikuiskoon.

26.9.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat nämä touhukkaan pennut vieraillessaan Luiza Mandrun luona syyskuussa 2016. Little Cody onkin jo adoptoitu omaan kotiin Suomeen, muiden veljesten odottaessa yhä perhettään. Pennut ovatkin jo ehtineet kasvaa ja kehittyä. Little Casey on luonteeltaan aktiivinen koirapoika, josta varmasti riittää potkua monenlaiseen tekemiseen. Ihmisiä kohtaan se on ystävällinen ja tulee hyvin toimeen veljiensä kanssa. Luiza saakin todistaa päivittäin melkoisia telmimissessioita kun veljekset pääsevät vauhtiin.

Lisätty kuvia.

23.12.2016
Little Casey on varattu tänään omaan kotiinsa.

22.1.2016
Little Casey saapui tänään omaan kotiinsa Suomeen.

——————————————————————————————————————————————–————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Little Casey tulee Suomeen kastroimatta nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Little Casey saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Little Casey on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviinluovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.