Päivitetty 24.11.2018

Enkelikoira: BABA


BABA

* n. 12 v.

* steriloitu narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

6.1.2014
Tecucin kaupungissa Galatin läänissä on kunnallinen koiratarha, jolla Romania Animal Rescue- organisaation, RARin, eläinlääkärit ovat käyneet suorittamassa sterilointeja. Tarha on ääriään myöden täynnä, siellä on arviolta 550 koiraa, eikä eläinten hoitoon panosteta lainkaan kaupungin pormestarin aiemmista lupauksista huolimatta. Eläinlääkärit tapasivat tarhalla useita häkellyttävän hyväluonteisia koiria – mitä todennäköisimmin ihmisten lemmikkejä, jotka syystä tai toisesta olivat osuneet rankkurien tielle ja päätyneet häkkeihin lukuisien muiden kohtalotovereidensa lailla.

Saimme yhteyden Tecucissa toimivaan vapaaehtoiseen eläinsuojelijaan Ioana Pasatiin, jonka yksityisellä, pienellä tarhalla on kerrallaan 10-15 koiraa, joita hän pelastaa kunnalliselta tarhalta ja järjestää adoptioon. Päätimme auttaa Ioanaa auttamaan ottamalla adoptio-ohjelmaamme muutaman pienikokoisen koiran.

Kääpiökokoinen BABA on yksi näistä onnekkaista. Tällä pienellä neidillä on painoa vain 4 kilon verran. Luonteeltaan Baba on rauhallinen, lempeä eikä se hössötä yhtään. Ihmisrakkaalle Baballe kelpaa mainiosti myös lajitoveriensa seura. Koska se ei hauku, tuleva koti voisi sijaita myös kerrostalossa. Hentoisen kokonsa puolesta emme sijoita Babaa perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Tulevalta kodilta odotetaan ymmärrystä Baban opastamisessa Suomi-koiran tavoille. Moni uusi asia voi tuntua siitä jännittävältä, ja sisäsiisteyden ja hihnassa kävelyn opetteluun tai vähintään mieleen palauttamiseen on syytä varautua. Vaikka ulkomuotonsa puolesta Baba saattaakin muistuttaa pehmolelua, se on silti ehta koira, joka tarvitsee hyvää yleiskuntoa ja mielenvirkeyttä ylläpitävää toimintaa. Sen vastapainoksi Babasta saa kainalossa viihtyvän, aidon seurakoiran, joka nauttii rauhallisista, kiireettömistä hetkistä oman ihmisensä vierellä.

21.1.2014
Baballe lisätty uusia kuvia.

22.2.2014
Baba on siirtynyt kuluneella viikolla Onevetin klinikalle odottamaan omaa kotiaan ja päässyt siellä täsmällisiin lääkärin tutkimuksiin. Tämän myötä kokeneet lääkärit totesivat neidin olevan hieman oletettua vanhempi. Neidin 12-vuoden ikä ei kuitenkaan sitä häiritse vaan se on silti vielä reipas, valpas ja eloisa pieni tyttö. Vanhuuden vaivat kuitenkin pikkuhiljaa alkavat luonnollisesti näkymään ja tämä ilmenee Baban tapauksessa muun muassa alkavalla kaihilla sekä hammaspuutoksilla. Menoa nämä eivät kuitenkaan haittaa, mutta Baban kodin on syytä varautua iäkkäämmän koiran mukanaan tuomiin vaivoihin.  Baba kaipaisi eläkepäivilleen oman ihmisensä luokse, jossa se saisi nauttia viimeiset vuotensa rakastettua kotikoiran elämää.

Onko juuri sinulla sydämessäsi ja kodissasi tämän pienen mummokoiran mentävä aukko ja kaipaat rauhallista arkea yhdessä sen oman ehdottoman rakkautensa sinulle antavan pienen neidin kanssa?

19.3.2014
Baban elämä tulee muuttumaan pian todella radikaalisti, sillä tämä hurmaava mummo koira on varattu Suomeen omaan loppuelämän kotiinsa eläkepäiviään viettämään.

6.4.2014
Baba saapui Suomeen 5.4.14 ja heti ensi hetkestä lähtien pieni mummo osoitti suurta rakkautta ja kiitollisuutta mahdollisuudestaan uudelle omistajalle. Yhteiselo on lähtenyt sujumaan mallikkaasti ja Baba nauttii uudesta kodistaan täysin rinnoin. Onnea yhteiselle taipaleelle.

24.11.2014
“Miten niin pieni voi täyttää niin ison osan maailmaa olemassaolollaan, ja miten niin pieni voi jättää niin valtavan aukon?”

Baba siirtyi sateenkaarisillalle 20.11.2019. Teräsmummoa kaivaten Baban perhe.

 

 

 

 

Baban kodinetsinnässä auttoi Tanja

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.