Enkelikoira: ORLANDO BLOOM

Syntymäaika: 2007
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
Mikä se on? Onko se piisamirotta? Ei. Onko se metsänelävä? Ei. Sehän on Orlando Bloom, ehta romanialainen katukoira. Omaa kotiaan se odottaa Kulkurien yhteistyökumppanin, M.G. Rescuen tarhalla. Alun perin Orlando oli päätynyt tuntemattomasta syystä kunnalliselle koiratarhalle, josta eläinsuojelija Mihai Grigorie auttoi sen ulos muutama vuosi sitten. Kulkurien aktiivien vieraillessa M.G. Rescuen tarhalla marraskuussa 2017 hurmasi Orlando heidät hullunkurisella olemuksellaan ja valikoitui mukaan yhdistyksen adoptio-ohjelmaan.

Orlando Bloom on luonteeltaan rauhallinen ja herrasmiesmäinen vanhus. Ihmisiä se tulee heti tervehtimään ystävällisesti ja käyttäytyy rennosti ihmisten seurassa. Orlando nauttii rapsutuksista ja antaa myös hienosti käsitellä itseään. Kaikki paikat saa kopeloida ja tutkia. Kuvausta varten Orlando antaa ottaa itsensä syliin ja pitää kiinni. Tarhalla Orlando asuu samassa häkissä parin muun koiran kanssa ja tulee näiden kanssa hyvin toimeen. Vierailun aikana sen ei kuultu haukkuvan lainkaan. Kokonaisuudessaan Orlando on sympaattinen vanha herra, joka varmasti nauttisi kiireettömistä eläkepäivistä sohvalla oman ihmisensä vieressä pötkötellen.

Orlando Bloom on noin 45cm korkea pötkylä ja painaa noin 15kg. Sen häntä on töpö, joko luonnostaan tai sitten aikoinaan typistetty.

24.11.2018
Osku-papparaisella todettiin Suomessa paha nivelrikko sekä hengitysongelmia. Osku siirtyi eläinsuojelullisista syistä sateenkaarisillalle. Oskun omistajalta:

Minä puhun  kaikkien kanssa: vieraitten, tuttujen, tuntemattomien. Kaupankassojen, lehdenjakajien. Jos ei muuten, niin puhun itseksesi. Mutta keskustelut ovat saivat viime keväänä aivan uutta ulottuvuutta, kun lenkkeilin Osku-papparaiseni kanssa. Tai ei sitä lenkkeilyksi voinut sanoa; siirtymistä paikasta toiseen ja lepäilyä. Taivaaseen tuijottelua ja makoilua. Joskus innostusta kissaa tai oravaa kohtaa; voi miten pappa silloin otti muutaman juoksuaskeleenkin. Ja sitten pyllähti useimmiten pepulleen. Aina Osku kyllä herätti lempeällä olemuksellaan ja hitaalla, downshiftaavalla olemuksellaan huomiota. Tuli  mietiskeltyä aivan tuntemattomien rinnalla kulkijoiden kanssa elämää, kuolemaa, rakkautta, kiintymystä, pienien tekojen tarkoituksenmukaisuutta. Jo silloin ajattelin, että vaikka tuo otus heittäisi henkensä tänään, on se tuonut paljon valoa ympärilleen.

Ja tulihan se luopumisen päivä, päivä kun Oskun liikkuminen meni niin huonoksi, että vallan kantaa olisi pitänyt. Silloin piti miettiä, mikä on eläimelle elämisenarvoista elämää. Osku oli ja on minulle THE koira. En koskaan ole, enkä varmaan tule tutustumaan eläimeen, joka luottaa ja ottaa omakseen perheen niin vilpittömästi ja luottavaisesti.”

Osanottomme Oskun perheelle.

23.3.2018
Orlando on saanut kodin Suomesta.

21.1.2018
Ihana herrasmies Orlando Bloom on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

3.1.2018
Orlando Bloom pääsee välillä jaloittelemaan tarhan aidatulle pihalle. Muiden hössöttäessä suhtautuu tämä herrasmies asiaan vanhan koiran tyyneydellä. Se tutkii paikat, nostaa koipea ja kipuaa sitten tähystelemään maailman menoa heinäpaalin päälle. Kutsuttaessa Orlando tulee takaisin häkkiinsä. Lisätty pari kuvaa loppuvuodelta.


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Orlando Bloom saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Orlando Bloom on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: