Päivitetty 20.01.2019

Kodin saanut koira: KILEY


Syntymäaika: 7/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
ei steriloitu

Perustiedot ja tausta

23.11. 2018

Roxana Deissima  on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut.

Kileyn tarina on tuskallinen selviytymistarina. Se, ja joukko muita koiria oli hylätty Roxanan ylläpitämän tarhan lähistölle. Muut koirat valitettavasti menehtyivät, ja Kiley ainoana selviytyi. Se on nyt terve, ja innokkaasti odottaa pääsyä omaan kotiinsa. Luonteeltaan se on aktiivinen ja leikkisä; koirasosiaalisena tyttönä se haluaisi leikkiä toisten koirien kanssa  jatkuvalla syötöllä. Resurssipuolustusta ei ole havaittu.

Kileytä ei ole testattu kissojen kanssa, joten emme voi suositella sitä kissakotiin, mutta ei voida poissulkeakaan sitä, että se tulisi toimeen kissojen kanssa asianmukaisen sopeuttamisen ja kouluttamisen kautta. Ihmisille se on nöyrä koira, ja antaa käsitellä itseään ongelmitta. Kiley saattaa haukkua toisten koirien kanssa, mutta ei ole havaittu erityistä haukkuherkkyyttä. Tulevassa kodissa voisi olla toisia koiria ja mahdollisesti lapsiakin.

Tämä hellyttävän suloinen koiratyttö on tällä hetkellä 40 cm korkea ja painaa 8 kiloa, mutta siitä arvoidaan kasvavan keskikokoinen koira.

Päivitykset

13.1 2019

Kiley löysi uuden kodin Tanskasta. Onnea uuteen elämään!

23.11. 2018

Kiley liittyi kotia etsivien koirien joukkoon Kulkureiden ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Mikäli Kiley tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Kiley saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kiley on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Kileyn yhteyshenkilönä on Antti Silvola

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.