Kodin saanut koira: VICTOR

Syntymäaika: Noin 8/2017
Sukupuoli: Uros
Kastroitu
Sijainti: Romaniassa (OR)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

(Päivitetty 22.10.2018)
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017. Sen kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valittu paljon koiria. Adina viettää Cosoban tarhalla huomattavan paljon aikaa. Hän huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Jokainen Kulkurien avustuksella Suomesta kodin löytänyt koira kulkee myös Onevetin kautta.

One Rescue Association tarhalla Cosobassa asuu myös kaunis ja upea Victor. Victorin ulkonäkö antaa vahvasti viitteitä siitä, että pojan rotuperimästä löytyisi jotakin seisojaa.

Victorin tarina on hieman hämärän peitossa, mutta todennäköisesti joku on joksus ajatellut käyttävänsä Victoria metsästyksessä tms., mutta sitten jostain syystä asiat ei ehkä ole toiminut kuten metsästäjä on toivonut, Victor ehkä ei ole ollut kovin taitava työssään, tai muuta vastaa. Oli syy mikä tahansa, voimme vaan arvuutella, ja meidän tietoisuuteen poika tuli aktiivimme käydessään syyskuussa Cosoban tarhalla ja tavatessaan tämän hurmaavan koiran. Victor on asunut tarhalla elokuusta lähtien ja pääsi sinne kun eräs nainen oli soittanut Adinalle ja pyytänyt Adinaa auttamaan yhtä laihaa ja hylättyä koiraa. Kävi ilmi, että Victor oli kylmästi jätetty yksin pihalle ketjuun, ilman vettä, ilman suojaa ja ilman ruokaa. Kun Victor saapui tarhalle, se oli pelkkää luuta ja nahkaa.

Nyt Victor on saanut ruokaa. Se on saanut vettä. Se on saanut turvallisen paikan, missä odottaa kunnes se pääsee tekemään elämänsä matkan siihen omaan kotiin Suomeen. Sillä on ystävä, kenen kanssa se jakaa häkkinsä. Ja se on saanut lihaa luiden päälle. Tällä hetkellä Victor painaa noin 25kg ja korkeutta on sellaiset 65cm. Dr Adina arvioi, että Victori olisi noin 1-vuotias.

Rotuperimänsä vuoksi Victorin kodin valinnan suhteen tullaan kiinnittämään erityistä huomiota ympäristöön ja ihan siihen, miltä tavallinen arki näyttää perheessä. Victor tulee tarvitsemaan kodin, jossa se pääsee liikkumaan ja käyttämään päätään, mutta missä se myös saa olla rakastettuna perheenjäsenenä.

Päivitykset

19.12.2018
Tänään koitti päivä jolloin Victor pääsi lentämään Suomeen ja liittyä oman perheensä joukkoon.

24.11.2018
Victor on nyt varattu omaan kotiinsa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Victor saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Victor on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Victorin yhteyshenkilö on Mia Takolander 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: